ТИКА финансирала реконструкцију дворишта у Основној школи „Душан Томашевић Ћирко“ (ВИДЕО)

ТИКА финансирала реконструкцију дворишта у Основној школи „Душан Томашевић Ћирко“ (ВИДЕО)

У Основнoj школи „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи у току је реконструкција дворишта. Инвестиција је вредна три милиона динара, а средства је обезбедила Турска развојна агенција ТИКА, која је у школу укупно инвестирала пола милиона евра.

753
0
SHARE

У Основној школи „Душан Томашевић Ћирко“ током 2017. године реконструисане су две школске зграде, захваљујући средствима ТИКЕ и великом ангажману бившег ђака Зифа Кајевића, сада успешног привредника у Турској. У 2018. години школи је одобрен још један пројекат који се односи на реконструкцију дворишта и спортског терена. Радове изводи фирма „Јоновић“ из Пријепоља.

Захваљујући донацијама ТИКЕ школа је набавила опрему у вредности од више од 50.000 евра и спремна дочекала дигитализацију.

Основна школа у Виницкој у последњих пет година бележи константно повећање броја ђака. Тренутно броји 189 ученика и 25 предшколаца. Свечано отварање школе, уз присуство бројних званица, донатора из Турске као и Фондације Ана и Владе Дивац, који су финансирали адаптацију гимнастичке сале, у плану је за 3. мај  2019. године.

Више у видео прилогу:

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY