Жена из Бранчића преминула од последица смрзавања

Жена из Бранчића преминула од последица смрзавања

Према речима начелника Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље Горана Посркаче, жена је пронађена у уторак, у селу Бранчићи. Претпоставља се да је у току повратка ка кући из комшилука, повредила ногу и промрзла. Због обилних снежних падавина претходних дана и најаве нових, одржана је ванредна седница општинског Штаба за ванредне ситуације, на којој је закључено да нема већих проблема у снабдевању електричном енергијом, водом и грејањем, али и упућен апел грађанима да се без преке потребе не удаљавају од својих кућа и не крећу на пут.

Са краћим прекидима снег већ данима пада на територији општине Пријепоље. Главни путни правци су проходни, а издати су налози и за чишћење свих путева који су у надлежности локалне самоуправе. Висина снежних наноса у појединим планинским селима износи и до 2 метра, рекла нам је  чланица Општинског већа Мирјана Бојовић.

Хладни дани, са максималним температурама око нуле и учестале снежне падавине довели су до проблема у одвијању саобраћаја на путним правцима на територији општине Пријепоље. Због интезивнијих падавина од уторка увече па до среде ујутру на снази је била обустава саобраћаја за теретна возила на свим путним правцима, а у току дана чишћени су путеви првог приоритета, рекла нам је Едина Џиновић из пријепољских „Путева“ и додала да ће путеви другог и трећег приоритета бити очишћени када снег престане да пада. Чланица Општинског већа Мирјана Бојовић каже да су издати налози за чишћење свих путних праваца који су у надлежности локалне самоуправе, као и да велики проблем представља лед на путевима. Саобраћај се отежано одвија у планинским селима, најтеже је у Горњим Бабинама где је у току дана упућен чистач, а наноса снека на појединим местима су и до 2 метра. Наноса има и на Јабуци, Аљиновићима, Правошеви… Соли има у довољним количинама и у сарадњи са председницима савета допрема се по месним заједницама, али ниске температуре отежавају њен ефекат.

Очишћени су сви путеви који воде до сеоских школа и издвојених одељења, каже Бојовић и напомиње да је правило да се снег не чисти док пада, али да је због учесталих падавина сада другачија ситуација.

Како би сви ђаци могли да дођу до школе у Хисарџику, председник Савета ове месне заједнице Смаил Фазлић, ангажовао је људе и са њима очистио путеве до свих засеока. Проходне су све главне градске улице, које одржава ЈКП „Лим“, а чија је механизација непрекидно ангажована, на чишћењу улица и тротоара, каже руководилац РЈ „Комунални објекти“ у овом предузећу Џевад Бегановић. Из комуналног предузећа подсећају све грађане да су дужни да очисте тротоаре испред својих кућа, зграда и пословних објеката.

О закључцима са Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље, детаљније у изјави начелника Штаба, Горана Посркаче:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци