Да ли ће неко у Пријепољу одговарати за мртве псе?

Да ли ће неко у Пријепољу одговарати за мртве псе?

Пријепољци и Пријепољке су у суботу пред својим вратима, испред зграда и на улицама  били згрожени  сценама мртвих или умирућих паса луталица. Усијале су се друштвене мреже  револтираних грађана и грађанки који су објављивали фотографије…

Ко је потровао псе луталице у Пријепољу?

Из Јавног комуналног предузећа потврдили су ТВ Форум да су по налогу општинског комуналног инспектора радници овог предузећа у суботу уклонили седам угинулих паса, из Вакуфа и у близини Дома културе. Међутим, од општинског комуналног инспектора Мервина Потурка нисмо добили ближе информације о самом случају, осим да је пријава стигла ван радног времена и да је издао налог комуналном предузећу да уклони тела паса. Упутио нас је на начелницу општинске управе Сабиру Хоџић која је данас одсутна с посла.Ни члан Општинског већа, Милан Гачевићем, који је задужен за комуналне послове, није био доступан.

У Полицијској управи Пријепоља су нам потврдили да нису добили пријаву о овом случају, а никакав захтев није упућен ни републичком ветеринарском инспектору. Судећи по фотографијама угинулих паса, може се само претпоставити да су пси отровани.

У том случају, реч је о кривичном делу и прекршено је неколико одредби Кривичног законика Републике Србије. У члану 269. се каже – Ко кршећи прописе убије, повреди, мучи или на други начин злоставља животињу, казниће се новчаном казном или затвором до две године. Ако је услед дела из става 1. овог члана дошло до убијања, мучења или повређивања већег броја животиња… учинилац ће се казнити новчаном казном или затвором до три године. Такође прекршене су и одредбе Закона о добробити животиња.

Чињеница је да је проблем паса луталица у Пријепољу присутан деценијама и да је у последње време кулминирао све чешћим нападима на људе, али смањење њиховог броја на овакав начин неће допринети решавању проблема. Напротив.

Подели на мрежама

Повезани чланци