У библиотеци „Вук Караџић“ обележен Национални дан књиге

У библиотеци „Вук Караџић“ обележен Национални дан књиге

„Шта да читам“ је јединствени портал са препорукама за читање књига које су објављене на српском језику. Препоруке пишу библиотекари из више од 30 библиотека.
Као поддомен на сајту Библиотеке формирана је и Дигитална библиотека завичајне грађе.
До сада је постављено преко 35 000 онлајн читљивих страница са могућношћу сталног проширења и допуне новим садржајима. Нашим корисницима представљена је дигитална библиотека као и начин претраге, како би фонд Завичајног одељења могли да користе ма где у свету да се налазе захваљујући дигиталној библиотеци коју смо формирали прошле године у оквиру Програма прекограничне сарадње – рекла је директорка библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић.
Бибилиотека је у сарадњи са ИТ Академијом за пет активних чланова бибилиотеке обезбедила бесплатне онлајн курсеве за усавршавање професионалних вештина.
Жеља нам је да највредије читаоце и сараднике наградимо како бисмо им помогли да своје академско знање прошире практичним вештинама које су данас неопходне за рад – додала је директорка Библиотеке.
Бехка Хашимбеговић једна је од добитиница онлајн курса, која ће ову прилику искористити да усаврши рад у Excel програму.

У оквиру обележавања Нациналног дана књиге за ученике школе Владимир Перић Валтер у библиотеци је одржана радионица Књига и читање, а на свим одељењима бибилиотеке постављене су изложбе на тему књига и историје писма.

Национални дан књиге обележава се од 2013. године, на дан када је политичар, дипломата, уставописац и кнежев секретар Димитрије Давидовић упутио (15. фебруара по старом, а 28. по новом календару) писмо кнезу Милошу о уређењу Библиотеке.

Подели на мрежама

Повезани чланци