За непредвиђене радове на санацији пута Коловрат – Жунића поток  додатних 10 милиона

За непредвиђене радове на санацији пута Коловрат – Жунића поток додатних 10 милиона

Коловоз ширине 3.5 метра, тротоари са обе стране, бициклистичка стаза, расвета…Овакву саобраћајницу, у дужини од око 1.5 километар, требало би да добију мештани Сељашнице када нововарошка фирма „Сложна браћа“ заврши грађевинске радове, који су јој поверени на јавном позиву Министарства привреде. Шеф градилишта каже да ће због додатних радова вредност инвестиције бити за око 10 милиона већа од уговорене.

Вредност радова ће да премаши 30 милиона динара. Радови су веома обимни и захтевни. Овде има свих позиција као на највећој саобраћајници у граду. Има много потпорних зидова, у кубицима, то је више од 1.000 кубика – каже  шеф градилишта Спасоје Радаковић уз објашњење да и на овом градилишту има доста тешкоћа за геометре, пројектанте, извођаче и инвеститоре, али да је то нормалан део посла.
Фото: Јасмин Фазлић

Члан Општинског већа Едиб Кајевић каже да је најбитније да није било проблема са мештанима.

Потпорни зидови ће значити и мештанима, доста смо им помогли јер су добили осигурање за своје објекте. У наредним данима очекујемо расписивање тендера за наставак радова, од Жунића потока до Сланог блата. Министарство ће финансирати и тај део путног правца, тако да би наредне године требало да добијемо комплетну савремену саобраћајницу од Коловрата до Сланог блата – каже Едиб Кајевић.

Први слој асфалта требало би да буде стављен у мају каже шеф градилишта, а становници овог насеља задовољни су што је, после много година чекања, реконструкција улице почела.

Миладинка Павловић сматра да је било крајње време да се улица санира, па им не смета ни што сада морају да се сналазе док трају радови јер како каже, издржаће све само до добију пут који је основ за све.

Пут је био узан, пешак није имао куда да иде. Задовољни смо како напредују радови – каже Миланко Шљукић.

Драго Попадић каже да ће улица бити много боља, драго му је што ће имати и бициклистичку стазу и само се нада да ће имати деце и младих да то све искористе.

За санацију деонице Коловрат – Жунића поток, Министарство привреде је обезбедило 11.500 милиона динара на основу зајма Европске инвестиционе банке, док је општина Пријепоље обезбедила 16.137.000 динара. У локалној самоуправи очекују да у додатним трошковима такође делом учествује и Министарство.

Подели на мрежама

Повезани чланци