Грађани о преласку пешака преко моста у Шарампову: Док неко не погине,...

Грађани о преласку пешака преко моста у Шарампову: Док неко не погине, ништа се регулисати неће (ВИДЕО)

Иако на обе стране моста постоје решетке и сигнализација која јасно каже да је мост затворен за саобраћај, мостом у Шарампову свакодневно прође неколико стотина пешака, међу којима највише ђака две средње школе које су у непосредној близини. Они које смо затекли на мосту, чија реконструкција је заустављена, кажу да су свесни да пролазак није безбедан, али да им је то најкраћи пут.

443
0
SHARE

Реконструкција моста стопирана је у априлу, након само три месеца од почетка радова, када је пројектант и надзорни орган Саобраћајни институт ЦИП установио да су оштећења знатно већа од пројектом предвиђених, пре свега на самој конструкцији моста. Недуго након обуставе радова, катанац на решеткама је уклоњен и најстаријим мостом у Пријепољу су кренули да прелазе пешаци. Са почетком школске године, број пешака се  повећао и од септембра мостом највише пролазе средњошколци. Већина је свесна да би мост требало да буде затворен, да преласком преко њега угрожавају своју безбезбедност, али … иду преко њега како би ишли краћим путем.

Од управника пријепољских „Путева“, Сабахудина Козице, који су били подизвођачи радова, сазнали смо да су решетке на мосту отворене на „дивље“, као и да је безбедност на мосту у надлежности Општинске управе Пријепоље. Мост у Шарампову, затворен је за саобраћај 1. фебруара када је званично почела санација, која је, према пројекту, требало да буде завршена, за 150 дана, односно до јула ове године. Пет месеци након што су радови обустављени,општина Пријепоље раскинула је уговор са извођачем радова и најавила расписивање новог јавног позива, који ће бити заснован на принципу „пројектуј и изведи“. Пешаци који су данас пролазили најстаријим пријепољским мостом се надају да ће радови ускоро бити настављени. А да ли ће и када – на надлежнима у општини Пријепоље је да им одговоре.

Више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY