SHARE

Јованина идеја за други део филма „Петак 13“ је била да се преузму елементи из првог дела али се у међувремену отворио простор за много бољи и зрелији текст тако да је прича отишла у неком другом смеру.

Прича другог филма је још издефинисанија и боље одрађена него прича првог дела. Постоје два света. То су земља и пакао и пролаз између њих. На петак 13. се отвара тај пролаз  и Звонко и Андријана, два карактера који живе на земљи, прелазе у пакао да спасу своју баку Мару. Тамо наилазе на Хитлера, Стаљина и Буду који представљају комедију овог нашег жанра и који играју карте и коцкају се – каже млада редитељка Јована Матовић и додаје да је филм комедија фантастика која има једну пародију, а прича носи поуку о самом друштву.

Сценарио за наставак филма  Јована, чије је уметничко име Јовка Рас, писала је уз помоћ психолога  како би што боље ушла у карактер ликова. Међу глумачком екипом је  доста познатих имена.

Троје глумаца који су били у првом делу, а то су Мићко Марковић, Исидора Грађанин и Владимир Тешевић су наставили причу и у другом делу у коме још играју и Ирфан Менсур, који је јако добро одрадио свој карактер, Југослава Драшковић (Ђина из Срећних људи), Дејан Цицмиловић, професор приштинског универзитета и  још доста младих глумаца који су поново хтели да раде јер им се допала прича  – истакла је Јована.

Јована каже да је јако тешко снимити филм самим тим што треба доста организације, људи, технике, a понајвише финансијских средстава.

Средства смо сакупљали на разне начине. Највећа подршка ми је породица, мама, тата, бака, дека и сестра,  који ми помажу финансијски колико могу, који су мени, иначе, подршка целог живота и који су од мене створили доброг човека – са поносом истиче млада редитељка.

Жеља јој је да сними филм у свом родном граду. Очекује помоћ и подршку општине и грађана и грађанки Пријепоља како би то просто било нешто наше, урађено у граду где је провела већи део свог живота.

Јованини планови за наредни период везани су за завршетак факултета и што бољу промоцију наставка филма „Петак 13“. Осим тога желела би да се у будућности опроба у неком озбиљнијем жанру. И док други део филма очекују биоскопске пројекције и учешће на фестивалима, гледаоци и гледатељке Телевизије Форум имаће прилику да у петак, 9. августа од 20 сати погледају први део филма „Петак 13“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY