Пријепољка Јована Матовић снимила наставак филма „Петак 13“

Пријепољка Јована Матовић снимила наставак филма „Петак 13“

Јованина идеја за други део филма „Петак 13“ је била да се преузму елементи из првог дела али се у међувремену отворио простор за много бољи и зрелији текст тако да је прича отишла у неком другом смеру.

Прича другог филма је још издефинисанија и боље одрађена него прича првог дела. Постоје два света. То су земља и пакао и пролаз између њих. На петак 13. се отвара тај пролаз  и Звонко и Андријана, два карактера који живе на земљи, прелазе у пакао да спасу своју баку Мару. Тамо наилазе на Хитлера, Стаљина и Буду који представљају комедију овог нашег жанра и који играју карте и коцкају се – каже млада редитељка Јована Матовић и додаје да је филм комедија фантастика која има једну пародију, а прича носи поуку о самом друштву.

Сценарио за наставак филма  Јована, чије је уметничко име Јовка Рас, писала је уз помоћ психолога  како би што боље ушла у карактер ликова. Међу глумачком екипом је  доста познатих имена.

Троје глумаца који су били у првом делу, а то су Мићко Марковић, Исидора Грађанин и Владимир Тешевић су наставили причу и у другом делу у коме још играју и Ирфан Менсур, који је јако добро одрадио свој карактер, Југослава Драшковић (Ђина из Срећних људи), Дејан Цицмиловић, професор приштинског универзитета и  још доста младих глумаца који су поново хтели да раде јер им се допала прича  – истакла је Јована.

Јована каже да је јако тешко снимити филм самим тим што треба доста организације, људи, технике, a понајвише финансијских средстава.

Средства смо сакупљали на разне начине. Највећа подршка ми је породица, мама, тата, бака, дека и сестра,  који ми помажу финансијски колико могу, који су мени, иначе, подршка целог живота и који су од мене створили доброг човека – са поносом истиче млада редитељка.

Жеља јој је да сними филм у свом родном граду. Очекује помоћ и подршку општине и грађана и грађанки Пријепоља како би то просто било нешто наше, урађено у граду где је провела већи део свог живота.

Јованини планови за наредни период везани су за завршетак факултета и што бољу промоцију наставка филма „Петак 13“. Осим тога желела би да се у будућности опроба у неком озбиљнијем жанру. И док други део филма очекују биоскопске пројекције и учешће на фестивалима, гледаоци и гледатељке Телевизије Форум имаће прилику да у петак, 9. августа од 20 сати погледају први део филма „Петак 13“.

Подели на мрежама

Повезани чланци