У знак сећања на Ивану и Саја, крв дало 55 особа

У знак сећања на Ивану и Саја, крв дало 55 особа

Акцији добровољног давања крви одазвали су се родбина, пријатељи, колеге директорке Туристичке организације Иване Ракоњац и саветника за маркетинг Сафета Саја Планића, који су трагично изгубили животе 28. јануара 2015. године. Тог дана, аутомобил којим су ишли на службени пут за Ужице, слетео је с пута у Златарско језеро.

Користим прилику да се захвалим свима који учествују у овој акцији, организаторима који су допринели да оно што су Ивана и Сајо оставили иза себе остане видљиво, као и свим људима добре воље који су дошли данас да дају свој допринос чиме ће можда спасити нечији живот или помоћи некоме да преброди тешке тренутке – каже Иванин отац Драгиша Ракоњац који додаје да је све то тешко поднети.
Вера и Драгиша Ракоњац, Иванини родитељи

Осим речи захвалности Иванина мајка Вера Ракоњац каже да је ово веома емотиван тренутак за породицу, као и да им значи подршка у сваком смислу.

Циљ ове акције је да се чува успомена на њих, али и да се помогне онима којима је крв потребна.

Мислим да је ово начин да се одужимо јер и они су били добровољни даваоци крви, који су радили за друге и настрадали су на радном задатку тако да ово јесте начин да их се сећамо и очувамо успомену на наше пријатеље – каже члан Општинског већа Едиб Кајевић.

 

Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић каже да мртви живе онолико колико их живи помињу.

Ова акција ће сигурно имати одјека, као и претходне две, јер прошле године највише давалаца крви у Златиборском округу, било је баш на овој акцији – истиче Свичевић.

Руководилац Службе за пољопривреду у Општинској управи Ифет Хамзић каже да често даје крв, а ова акција буди лоша сећања.

Ово је једини начин да се они не забораве, тако да надам се да ће потрајати и да ће позитивно деловати на све даваоце, као и да ће помоћи људима којима је крв потребна – закључује Хамзић.  

Прикупљене јединице крви биће предате Општој болници у Пријепољу.

Докторка  Марија Кораћевић из Опште болнице Пријепоље каже да на овој акцији сакупе највише јединица крви, као и да је стање у Општој болници задовољавајуће, с тим што су увек у дефициту са негативним крвним групама.

Акцију су организовали  општина Пријепоље, Туристичка организација Пријепоље, Црвени крст, Дом културе и Канцеларија за младе, уз подршку Службе за трансфузију крви из Пријепоља.

Подели на мрежама

Повезани чланци