НСЗ: Кроз јавне позиве са локалним самоуправама до 260 нових радних места у 2018. години

НСЗ: Кроз јавне позиве са локалним самоуправама до 260 нових радних места у 2018. години

Национална служба за запошљавање расписала је 10 јавних позива у оквиру програма и мера активне политике запошљавања у 2018. години. Један број програма суфинансирају локалне самоуправе. Јавни позив локалним самоуправама за суфинансирање програма и мера активне политике запошљавања, предвиђених локалним акционим плановима, био је отворен до 19. фебруара. Све четири општине, које покрива Филијала Националне службе запошљавања у Пријепољу, поднеле су захтеве за учешће у програмима суфинансирања и определиле одређена средства.

Општина Пријепоље издвојила је 7 милиона динара, општина Прибој 4 милиона, Нова Варош 7 милиона 500 хиљада и општина Сјеница 3 милиона динара, а очекује се исто толико учешће и од стране републике – истакла је директорка Филијале НСЗ у Пријепољу Ана Пејовић.

Према њеним речима, уколико буде реализовано све како је планирано, очекује се да око 260 лица буде укључено у ове програме, а највеће интересовање је увек за субвенцију послодавцима за отварање нових радних места.

У оквиру програма и мера активне политике запошљавања за 2018. годину јавни позиви су објављени 14. фебруара, а рокови трајања су различити: до 2. априла за спровођење јавних радова за незапослена лица и особе са инвалидитетом, до 16. априла за доделу субвенција за самозапошљавање за незапослене и за незапослене ромске националности, до 31. децембра за запошљавање особа са инвалидитетом без радног искуства.

Сви остали јавни позиви отворени су до 30. новембра. Сајмови  запошљавања у Пријепољу и Прибоју  најављени су за април.

Подели на мрежама

Повезани чланци