Незадовољство мештана Терићевине због изливања фекалија из Томовог насеља у Милешевку

Незадовољство мештана Терићевине због изливања фекалија из Томовог насеља у Милешевку

Канализација за овај део насеља урађена је пре више од 15 година средствима које је обезбедила Месна заједница уз учешће грађана, кажу мештани. Међутим никада није укључена на главну канализациону мрежу.

Проблем је у томе што насеље са леве стране Милешевке, Томово насеље, где има око 100 кућа нема градску воду, а довели су један секундарни колектор канализационог вода и прикључили су се. Искористили су све њихове септичке јаме, укључили су тај колектор који је доведен до краја моста на десну обалу Милешевке и те фекалије цуре у њу – каже мештанин Терићевине Љубиша Секулић.

Мештани и мештанке Терићевине немају ништа против комшија са леве стране моста, али они се већ деценијама гуше у фекалијама и смраду, посебно у летњем периоду када ниво Милешевке опадне.

За данашње време, за 21. век, ово је страшно. Ово изливање канализације иде директно у Милешевку, а све то наспрам наших кућа. Невероватно колико то смрди. Не можемо да отворимо прозоре лети – жали се Рада Пузовић.

Владимир Матовић каже да он нема ништа против грађана Томовог насеља. Истиче да треба да је срамота оног стручњака који је ово урадио. Спреман је да понуди било какву помоћ, само да се ово заврши.

Одавде према Пријепољу, на удаљености од 150 до 200 метара налази се брана, где деца и грађани Пријепоља долазе на купање. Ово град не зна, а да зна никада не би пустио децу да дођу на брану да се купају. Ово се мора решавати -каже Неле Јоксимовић.

 

Обраћали су се и надлежним институцијама.

Ми смо поднели један захтев комуналној инспекцији и они су изашли на лице места, извршили су увиђај. Добили смо одговор да они нису надлежни и да они не могу ово да реше зато што то насеље нема комуналну воду. Да има, они би је наводно искључили и тако решили проблем – додаје Љубиша.

Како нам је рекла руководитељка Радне јединице „Водовод и канализација“ Даница Цвијовић, ЈКП „Лим“ није градило ту канализацију, не књижи је као своју, нити је она икада предата на газдовање том предузећу.

Подели на мрежама

Повезани чланци