За око 350 малишана у Пријепољу почео упис у припремни предшколски програм

За око 350 малишана у Пријепољу почео упис у припремни предшколски програм

Према Закону о основама система образовања и васпитања, припремни предшколски програм је део обавезног образовања за сву децу која ће у септембру 2018. године имати најмање 5,5 а највише 6,5 година. Број деце предвиђене за припремни предшколски програм у 2018./2019. години повећан је у односу на прошлу годину, када је у Пријепољу уписано 316 малишана.

Јелена Човић, секретарка ПУ „Миша Цвијовић“
Према подацима из Дома здравља Пријепоље за упис у припремни предшколски програм ове године предвиђено је око 350 деце на нивоу целе општине. Деца рођена од 1. марта 2012. до 1. марта 2013. године добиће позив за припремни предшколски програм. За упис је потребан извод из матичне књиге рођених и потврда од доктора да је дете здраво – каже секретарка ПУ „Миша Цвијовић“Јелена Човић.

Припремни предшколски програм траје девет месеци, четири сата дневно, а велико интересовање родитеља је и за целодневни боравак.

Морам да нагласим да су групе целодневног боравка пуне, тако да једино остаје целодневна група у објекту „Маслачак“ на Коловрату. Једино ће ту имати места за будуће предшколце, чији родитељи изразе жељу да им деца похађају целодневни боравак – истакла је Јелена Човић.

За упис у неки од четири објекта Предшколске установе “Миша Цвијовић“, родитељи са потврдом о обављеном лекарском прегледу и изводом из матичне књиге рођених треба да се јаве у вртић „Наша радост“, код секретара сваког радног дана од 7:30 до 15 сати.

Подели на мрежама

Повезани чланци