Бесплатно бањско лечење за 64 пензионера и пензионерке из Пријепоља

Бесплатно бањско лечење за 64 пензионера и пензионерке из Пријепоља

Прелиминарна ранг – листа пензионера који су добили бесплатан опоравак у једној од 24 бање у Србији, преко Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, објављена је 9. маја. Пензионери и пензионерке којима није одобрен одлазак на бању, могли су да поднесу приговор на ранг-листу до 15.маја. По истеку тог рока, комисија је дужна да у року од три дана размотри поднете приговоре и објави коначну ранг листу.

Мирко Остојић, председник Удружења пензионера Пријепоља
Ове године пријавила су се 304 пензионера, а за њих 64 одобрен је одлазак на бесплатно бањско лечење. Било је приговора од стране два пензионера, њихови приговори се разматрају, али то неће реметити листу која је истакнута. Коначна листа биће објављена 21.маја, тако да ће тада пензионери који су добили бању бити обавештени у које ће бање ићи, јер они су приликом пријављивања изразили три жеље, а биће им одобрен одлазак у једну од тих бања – каже председник Удружења пензионера Пријепоља Мирко Остојић.

Према речима Остојића највеће интересовање ове године владало је за Чиготу на Златибору, Трепчу, Врњачку Бању и Ковиљачу.

A све заинтересоване чланове, и ове године пријепољско Удружење пензионера организовано води у Прибојску бању.

Ићи ће се аутобусима, трајаће 10 дана, а услови су јако повољни. Цена је 5.300 динара. Ту су урачунати одлазак, долазак и бањски лист, а све то се може платити у две рате. Пријава ће трајати 10-15 дана, док се не пријави довољан број пензионера да би се попунио аутобус, а то је отприлике 40 до 45 пензионера – рекао је Остојић.

У току је упис за прву групу која би пут Прибојске бање требало да крене већ крајем маја или почетком јуна.

Подели на мрежама

Повезани чланци