На Међународни дан деце малишани из вртића „Миша Цвијовић“ засадили дрво

На Међународни дан деце малишани из вртића „Миша Цвијовић“ засадили дрво

Где год видиш згодно место, ти дрво посади, стихови су које је на почетку данашњег, за децу великог, догађаја изрецитовала Софија.

Вођени овом паролом, а захваљујући идеји једне маме, Армине Јоновић, малишани су на дан који је 1950. године усвојен као Међународни дан деце, засадили своје прво дрво.

Дечаци и девојчице узраста између четири и пет година, кажу да су дрвећу потребни вода и земља да би расли, као и да је неопходно да чувамо природу јер нам она даје кисеоник и чист ваздух.

Дан када се обично говори о правима деце и када се организују догађаји посвећени деци, васпитачице Дејанка Самарџић и Амела Кадушић посветиле су значају очувања животне средине.

Како је данас Светски дан детета, окупили смо се да тим поводом овековечимо наш град једним лепим дрветом. Врло је битно да децу научимо да околину чувају јер нам треба дрвеће да бисмо имали чист ваздух – каже васпитачица Амела Кадушић. 

Малишани су се обрадовали дружењу са препознатљивим, како они кажу,  чика Зецом, који већ годинама уређује зелене површине у граду.

Ово је први пут да садим дрвеће са децом из вртића и много сам се обрадовао кад су ме позвали. Посадили смо украсно дрво руј типина које може да порасте до три четири метра. Има лепе плодове, зими када лишће опадне, остану фењерчићи. Много је фина биљка, а деци ће остати у сећању да су прво дрво засадили у парку у Пријепољу – каже инжењер хортикултуре Мирсад Садиковић Зец.

Како би дрво што боље напредовало, малишани су, након садње и заливања, запевали и заиграли. А како би им овај дан остао у сећању, од свог пријатеља Зеца деца ће добити на поклон заједничку фотографију.

Подели на мрежама

Повезани чланци