Спортске игре младих четврти пут заредом одржане у Пријепољу

Спортске игре младих четврти пут заредом одржане у Пријепољу

Спортске игре младих су највећа манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Караван је и ове године стигао у Пријепоље.

Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије
Ми смо од почетка направили један ужи избор спортских градова на територији Србије и Пријепоље је том селекцијом постало део Спортских игара младих. Из године у годину се та сарадња развијала у  неком позитивном смеру и ево нас данас у Пријепољу четврту годину заредом. Поносни смо зато што деца Пријепоља воле Спортске игре младих. Велики број младих из Пријепоља је већ био на државном такмичењу у Београду, али и на међудржавном у Сплиту, па се надам да ће тако бити и ове године – каже председница Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић.

Игре су свечано отворене на Платоу Дома културе, а присутнима су се обратили генерални секретар Спортског савеза општине Пријепоље Адмир Мушовић, члан Општинског већа задужен за спорт Небојша Жунић и председница Спортских игара Србије Ивана Јовановић.

Бакљу пријатељства Спортских игара младих ове године упалила је јуниорска репрезентативка Србије у кошарци Марија Цвијовић. Спортске игре младих залажу се да деца од малих ногу науче да је спорт избор и стил живота и да путем спорта могу да стекну најбоље пријатеље.

Ми се боримо да победи другарство, како на територији Републике Србије тако и на територији региона, и то нам за сада полази за руком. Наши малишани се у Сплиту друже и то је једна велика победа Спортских игара младих. Ако једно дете упозна новог пријатеља у Пријепољу, онда је то победа ових игара – додала је Ивана Јовановић.

Главни СИМ координатор за Пријепоље Бранислав Дивац сматра да је најбитнија ствар игара фер-плеј и дружење, односно упознавање и васпитање, да деца размишљају о спорту као о начину живота, као о нечему што је позитивно и добро и за здравље и за васпитање деце.

Деца су се такмичила у шест спортова и игри „Између две ватре“. Победници су се пласирали на државно првенство, које ће се крајем јула одржати  у Београду, а најбољи са београдског такмичења ићи ће на међудржавно првенство које се крајем августа одржава у Сплиту у Хрватској. Али оно што је још битније, данас су сви победници. Јер, победа за Спортске игре младих је дечији осмех.

Подели на мрежама

Повезани чланци