Признање пријепољским планинарима

Признање пријепољским планинарима

Министарство заштите животне средине Светски дан заштите животне средине обележило је у Ботаничкој башти „Јевремовац“ у Београду, у присуству представника Владе Републике Србије, државних органа и институција, дипломатског кора, стручне и научне јавности, невладиних организација и медија. На свечаности су уручене захвалнице институцијама, компанијама и појединцима који су се истакли својим радом и залагањем у заштити животне средине, а један од добитника је и Планинарски клуб „Камена Гора“ из Пријепоља.

Председник клуба Драган Петрић каже да је признање резултат дугогодишњег рада и упорности у заштити животне средине, пре свега на простору Пријепоља и заштићеног подручја Споменик природе „Слапови Сопотнице“.

Светски дан заштите животне средине 5. јун, установиле су Уједињене нације како би се, обележавањем у целом свету, кроз разне активности и кампање, скренула пажња јавности на значај и потребу очувања животне средине. Предлог да се обележава 5. јун дала је делегација Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.                                                                Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци