Кад стечај споро тече: Хотел Милешева и комплекс Бошко Буха на Јабуци још чекају новог власника

Кад стечај споро тече: Хотел Милешева и комплекс Бошко Буха на Јабуци још чекају новог власника

Пре осам година, тачније у априлу 2010. године, отворен је стечајни поступак над Угоститељско – туристичком предузећу „Путник“ Пријепоље д.о.о., коме припада Хотел у Пријепољу и објекти на Јабуци. До данас, још ни једном није оглашена продаја имовине, а према одређеним назнакама, чекаће се још неко време.

Пре 40 година Пријепоље je имало све оно што га је чинило једном урбаном средином: имало је хотел са 52 двокреветне собе и четири апартмана, имало је базен, комплекс Бошко Буха на Јабуци са хотелом, павиљонима, музејом, ски-стазама, салом за рекреацију и спорт. Од свега тога, Пријепоље данас има само село Јабуку, а све друго је руинирано, празно, запуштено… и чека свог новог власника. Којег још увек нема ни у назнакама, јер стечајни поступак се одужио.

Према последњем кварталном извештају објављеном на сајту Агенције за лиценцирање стечајних управника за прва три месеца 2017. године, вредност имовине Угоститељско – туристичког предузећа „Путник“ Пријепоље д.о.о. процењена је на нешто више од 94 милиона динара.

На списку имовине поред земљишта, опреме, возила, налази се и девет објеката. Највећа ликвидациона вредност процењена је за зграду хотела Милешева и износи 36 милиона 400 хиљада динара, следе централни објекат Бошко Буха на Јабуци 11 милиона динара, Павиљон Јабука 7 милиона 560 хиљада, Спомен дом Бошко Буха 4 милиона 256 хиљада, отворени базен милион 750 хиљада, паркинг Хотела Милешева милион 646 хиљада динара, спортски терени милион 230 хиљада, објекти за забаву Бошко Буха милион 75 хиљада динара и две виле Јабука 546 хиљада динара.

Стечајни управник у овом поступку је Агенција за лиценцирање стечајних управника, која је на питања Телевизије Форум о стечају објеката предузећа Путник у Пријепољу одговорила да до сада није оглашавана продаја, јер у тренутку отварања стечајног поступка УТП Путник д.о.о. Пријепоље није имао имовину у свом власништву и да је више година вођен спор са Путником а.д. Београд за утврђене права својине. Парнични поступак окончан је у корист пријепољског Путника. Такође, пред Агенцијом за реституцију водила су се три управна поступка по захтевима бивших власника за повраћај имовине. У току су поступци процене имовине и пред катастром за укњижбу имовине.

Све су то разлози зашто до сада није оглашавана продаја хотела Милешева и објеката  на Јабуци. По окончању ових поступака биће оглашена и продаја, наводи се у одговору Агенције.

Подели на мрежама

Повезани чланци