Филм „Близанци“ о несталим бебама од јесени у биоскопима

Филм „Близанци“ о несталим бебама од јесени у биоскопима

Не постоје званични подаци колико је беба нестало током последњих деценија прошлог века у Србији, али се процењује да више од три хиљаде родитеља трага за својом децом. Овом тематиком бави се и филм Близанци, ауторско дело Борка Брајовића.

Ми у филму описујемо два паралелна случаја која су се догодила у Јагодини и Нишу. У филму има доста фикције, мада је базиран на неким истинитим догађајима, када су украдени близанци и продати неким имућним људима. У другом делу филма ми пратимо живот тих младих особа – каже Борко Брајовић.

Писање сценарија, окупљање глумачке екипе и оснивање продукције трајало је око 2 године.

Снимање је почело у јануару, у Парку народних хероја у Пријепољу. У филму глуми око 120 особа, што школованих, што глумаца аматера. Снимали смо до сада на 15-ак различитих локација. Премијера је планирана на јесен ове године, а до сада смо одрадили око 70% материјала – истиче Брајовић.

Снимање филма је помогао велики број спонзора, али да би се привео крају, потребно је још доста средстава, па је свака помоћ добродошла, каже Брајовић. За потребе снимања овог филма он је у Пријепољу основао прву филмску продукцијску кућу.

Борко Брајовић је до сада учествовао у серијама Пси лају ветар носи, Сумњива лица, Ургентни центар, у филмовима Такси блуз, Хајдук, Јужни ветар. Поред тога што је написао сценарио и ради режију, Борко и игра у филму Близанци, а ову причу је преточио и у роман, који би требало да буде штампан до краја године.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци