ГИЗ опремио учионицу за модне кројаче Техничке школе у Пријепољу

ГИЗ опремио учионицу за модне кројаче Техничке школе у Пријепољу

Техничка школа у Пријепољу је прва школа у Златиборском округу која је од прошле године уписала одељење модног кројача по моделу дуалног образовања и на тај начин започела сарадњу са Немачком организацијом за међународну сарадњу.

Као подршка дуалном образовању је управо ова донација која се састоји од 11 рачунара, интерактивне табле, плотера и дигиталног микроскопа, који ће служити ђацима за вежбе из предмета који су битни за модне кројаче. Овој донацији је претходио низ састанака, сви директори школа и председници Стручних већа били су присутни у Београду на много састанака и семинара и што је врло битно рећи да ће свака школа у Србији, која је уписала модног кројача добити исту донацију – каже председница Стручног већа текстилне струке техничке школе у Пријепољу Снежана Лазаревић.

Иако је Техничка школа  добро опремљена, наша саговорница каже да ће ова донација допринети још квалитетнијем раду зато што ће одељење модног кројача од сада имати своје компјутере. Групе ће бити од по десет ученика и ученица, рачунари ће бити повезани са интерактивном таблом и плотером што даје знатно веће  могућности за напредак.

Донација је стигла у право време, каже Снежана Лазаревић, уочи попуњавања  листе жеља будућих средњошколаца.

Овом приликом позивам све свршене осмаке да дођу и упишу нашу школу, да виде да имамо рачунаре, да се код нас озбиљно ради. Имамо професоре који ће умети та знања да им пренесу. Јер као што знате „није знање знати, него је знање знање дати“ – додала је Снежана Лазаревић.

Развијање дуалног образовања у Србији започело је захваљујући немачкој организацији за међународну сарадњу, у оквиру пројекта „Реформа средњег стручног образовања“ у априлу 2013. године. Пројекат дуалног образовања финансира немачка влада, а спроводе га ГИЗ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци