СО: СДП најавио жалбу на рад локалног парламента Конгресу локалне самоуправе Савета Европе

СО: СДП најавио жалбу на рад локалног парламента Конгресу локалне самоуправе Савета Европе

Општинска каса Пријепоља је у прошлој години располагала са нешто више од 986 милиона динара, са 100 милиона пренетих из претходних година. Скоро половину остварених прихода чине средства са нивоа Републике, 48,5 одсто. Расходи су за око 100 милиона били мањи од укупних прихода, јер део планираних инвестиција у 2017. години није ни започет, а добар део оних које су уговорене нису у потпуности реализоване.

Међу разлозима преношења средстава и незавршених инвестиција председник општине, Драгољуб Зиндовић, је навео  комликовану процедуру јавних набавки, честе опструкције од стране учесника и захтеве донатора који учествују у финансирању и суфинансирању одређених инвестиција. Нагласио је да су у прошлој години остварене уштеде код неких корисника буџетских средстава, као и код сва четири општинска органа.

Одборници скупштинске већине имају позитиван став о завршном рачуну  буџета за 2017. годину, док одборници опозиције сматрају да су пренос средстава и нереализоване инвестиције потврда да Пријепоље заостаје у развоју.

Општина Пријепоље добија Локални антикорупцијски план, годину дана након рока који је утврдила Агенција за борбу против корупције. Нацрт је урадила Радна група Општинске управе ,а предлог утврдило Општинско веће.

Одборничка група СДП-а сматра да овај акт не одражава спремност локалне власти  да се упусти у борбу против корупције јер су изради овог документа учествовали  само запослени у Општинској управи и наводе и друге разлоге.

17. седница СО биће упамћена и по најави Санџачке демократске партије да ће поднети жалбу Конгресу локалне самоуправе Савета Европе, због незадовљства радом локалног парламента. Предата је прво председници Скупштине и очекују њену реакцију и примедбе.

Нови одборник Демократске партије Санџака је Рахим Ровчанин, а након смрти Лутвије Ћатовића.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *