„Браћа Томашевић“ победник 13. Сајма шљива у Осечини

„Браћа Томашевић“ победник 13. Сајма шљива у Осечини

Ове године Сајам шљива у Осечини окупио је рекордан број излагача, учесника и посетилаца. У оцењивању квалитета ракија и јаких алкохолних пића учествовало је укупно 59 произвођача са 177 узорака. Дестилерија „Браћа Томашевић“ се такмичила са комплетном палетом производа,16 ракија и ликера, што јој је донело 5 великих златних, 9 златних и две сребрне медаље и титулу апсолутног победника овогодишњег Сајма шљива.

Чланови комисије за оцењивање били су др Бранко Поповић са Института за воћарство у Чачку и др Иван Урошевић са Пољопривредног факултета у Земуну а председник комисије био је др Нинослав Никићевић, такође са земунског пољопривредног факултета, који је више пута био и  председник комисије на Данима милешевске ракије у Пријепољу.

Од производа пријепољске дестилерије најбољи пласман остварила је ракија од кајсије из 2013. године, која је са 18,68 поена била најбоља у категорији воћних ракија, уједно и трећа најбоље оцењена укупно, иза лозничке шљивовице Драгана Тодоровића и траварице дестилерије „Епоха“ из Лопара у Републици Српској. „Огњена“ је награђена великим златним медаљама још и за ракије од јабуке и малине, ликер од ораха и линцуру, која је била трећа у рангу специјалних ракија.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *