Минибус Спортског савеза продат на лицитацији (ВИДЕО)

Минибус Спортског савеза продат на лицитацији (ВИДЕО)

На другој лицитацији за продају минибуса Спортског савеза, коју је у Ужицу заказала јавни извршитељ Звездана Рајовић, возило је, преко свог пуномоћника адвоката Милана Дробњаковића, купио Саво Пушица, један од извршних поверилаца у овом поступку. Пушица каже да се на овај корак одлучио јер се на надметању појавило још потенцијалних купаца који би за минибус дали знатно мање новца. Каже да је ово све последица проблема који у Спортском савезу постоје већ дужи период.

У току трајања спора око неисплаћених зарада, возило је предато Туристичкој организацији Пријепоље. Директор Туристичке организације Пријепоље Небојша Свичевић каже како је према закључку Општинског већа и одлуци Управног одбора Спортског савеза минибус предат Туристичкој организацији Пријепоље, те да су све уредно платили и регистровали га.

„У петак је аутобус отет, нити знам ко га је отео, ни где је отишао. Данас сам био у СУП-у и замолио сам људе из МУП-а да врате бар оне ствари које се тичу личне имовине моје, а и да врате неку документацију која је у власништву Туристичке организације, а ово ће даље ићи неким судским поступком. Знам да је врло опасна борба, а ради се о једном опасном криминалцу, с којим тешко да ће ко успети да изађе на крај – тај криминалац се зове Саво Пушица“, каже Свичевић.

На ове оштре оптужбе Пушица каже да он и његов колега Елдар Лисица само бране своја права.

„Не разумем те изјаве директора, да ли на основу права да бранимо наша права смо неки криминалци. Ако неко мисли да смо криминалци има основа да покрене поступке, а ми ћемо и даље тражити наша законска права, путем закона. Ако нас општинска власт нас не услиши, путем молби и захтева, онда је то нешто друго, али ми ћемо и даље се борити искључиво правним средствима ове државе“, каже Пушица.

Приликом примопредаје минибуса дошло је до проблема као и раније, јер је, према записнику, директор Туристичке организације одбио да преда кључеве, изјавивши како је физички одсутан. На крају је брава на минибусу разваљена и возило је одшлепано. Том приликом је на терен излазила и патрола полиције а, како каже Пушица, предочена им је комплетна документација о продаји и примопредаји возила.

Од захтева за добијање кључева возила се не одустаје а његов пуномоћник адвокат Милан Дробњаковић, поднео је предлог јавном извршитељу да предложи Основном суду у Пријепољу да казни директора Свичевића, као законског заступника, казном од 200 хиљада, а Туристичку организацију са милион динара, због одбијања да предају кључеве. У међувремену, дуг Савеза према запосленима ће наново расти. До продаје минибуса је износио око 2 и по милона динара, каже Пушица, а сада ће бити умањен за цену возила. Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци