„С Тамаром у акцији“ у Пријепољу – Ахмет и Сејда Тмушић добили нови дом

„С Тамаром у акцији“ у Пријепољу – Ахмет и Сејда Тмушић добили нови дом

О тешким животним околностима и лошој материјалној ситуацији брата и сестре, Телевизија Форум забележила је причу 2016. године, након чега се група пријепољских привредника ангажовала и изградила им купатило. Посао започет тада, завршен је захваљујући телевизијској емисији хуманитарног карактера „С Тамаром у акцији“.

Дирне вас прича када су брат и сестра сами, у врло неусловној кући, а опет у годинама када нису деца, већ им треба озбиљна помоћ. Ви сигурно знате њихову причу, да он има проблем са болешћу церебралне парализе, са којом се веома храбро бори. Тако да су они нас веома инспирисали и знали смо да ће ово, у нашем жаргону речено, да буде добра епизода – каже ауторка и продуценткиња емисије „С Тамаром у акцији“ Тамара Грујић и додаје да само након неколико дана проведених у Пријепољу осећају се као да су рођени овде јер су се веома зближили са комшијама и уопште становницима Пријепоља, који им пружају подршку и упућују речи хвале за оно што раде, као и за избор породице Тмушић.
Тамара Грујић, ауторка и продуценткиња „С Тамаром у акцији“

За скоро три године колико се емисија реализује, снимљено је 77 епизода колико је и породица којима је екипа ове емисије омогућила пристојне услове за живот и вратила наду у боље сутра.

Нисам ја још свесна шта ми чинимо и колико то људима значи. Мени је идеја била да нешто на телевизији буде, од првог до последњег тренутка лепо, јер толико тога не лепог нас окружује у свакодневници, и животној и медијској. Зато сам хтела да направим једну емисију у којој ће људи да се осећају добро, да приказујемо праве људске вредности и природне лепоте наше земље. Како време пролази, народ је то препознао и прихватио и почео да нам даје повратну емоцију, да нас људи заустављају, да желе да нас загрле, да имају само речи хвале – поносно прича Тамара уз напомену да је то душевна храна која им значи јер су од 12 месеци на терену осам, немају свој живот.

Тамара је била водитељка емисије Радна акција од 2011.до 2015 године и када је она скинута из програмске шеме, са својим супругом основала је продуцентску кућу и покренула „С Тамаром у акцији“. Први серијал снимљен је на Косову, што је према њеним речима, био посебан осећај, након чега су боравили, и реновирали куће, на југу, истоку и сада у западном делу Србије.

Желимо да обиђемо централну Србију, Шумадију и Војводину, а имамо чак позив да одемо у Републику Српску и Македонију. Желимо да посветимо један серијал особама са инвалидитетом, да дамо један диван пример и подстрек људима – објашњава ауторка емисије.

И овај серијал епизода екипа С Тамаром у акцији завршиће специјалом, друштвеном одговорном акцијом у Ужицу.

Реновираћемо просторије оболелих од церебралне и дечје парализе. Када будемо завршили и ту епизоду, окупићемо све породице, да сумирамо утиске западне Србије. А у будућности имамо план да, када снимимо 100 епизода, кренемо од прве и све их обиђемо – каже Тамара.

Тамара каже да је у контакту са свим учесницима емисије, који редовно јављају ко се оженио, ко је добио бебу, као и ко је преминуо. На списку имају око 3.500 пријављених за учешће у емисији, а како каже, већ имају довољно искуства да на први поглед знају да изаберу оне породице којима ће, својом емисијом, променити живот.

Подели на мрежама

Повезани чланци