Пут за Седобро разлог неслагања мештана и председника Савета: ко чисти пут и како

Пут за Седобро разлог неслагања мештана и председника Савета: ко чисти пут и како

Снег који већ данима пада, не весели мештане и мештанке месне заједнице Седобро, насеља Песеља, јер им доноси свакодневне невоље. Не би им сметало што снег пада, да је главни пут очишћен и да како кажу, у 21. веку, могу да функционишу без проблема. Незадовољни су небригом надлежних о својим грађанима.

Катастрофа што се тиче пута. Испод је лед, који се не може очистити осим чистача и соли. Нама је продавница на око километар одавде, али дете не смемо да пошаљемо по хлеб. Овде су прелетали претходних година док није била банкине, која је једини спас за народ који силази из Седобра, Косатице, Ташева… Никад се овај пут није очистио, солана није изашла никад. Људи се пењу на камионе па лопатама бацају со сами – каже Вујо Вуловић који је баш на овом путу пао у уторак и поломио ребро.

Због тренутног стања, Дана Јањушевић из куће не излази јер каже да не сме.

Била сам болесна дан уочи Нове године, једва смо сишли до болнице, после два дана опет. Пешке не смем, аутом видите како је – каже Дана Јањушевић.

Раде Јањушевић каже да људи бацају земљу, пепео, комунално предузеће не може да изађе и однесе смеће.

Пре неки дан било је удеса, десетак аута је било ударено. На звање председника савета месне заједнице да баци со, он је рекао „коме треба нек баца“. Ми годинама имамо проблем са овим путем па позивамо председника савета да дође да видимо шта ћемо и заједничким снагама да очистимо. Нек дође и председник општине, ми не памтимо кад је овај пут очишћен – истиче Јањушевић.

Од насеља Песеља, ка Седобру и Косатици углавном саобраћају ладе ниве и теренска возила, а некима су и ланци неопходни. У Седобру затичемо осамдесетједногодишњег Радована Нинчића, како чисти снег.

Овај пут често је и непроходан јер се не чисти. Скупштина издваја средства за чишћење некатегорисаних путева. Сматрам да би неко из општине, нарочито Бојовићка, требало да поведе рачуна где се троше средства која се издвајају за пут. Одавде има и доста деце која иду у школу, али често не могу да оду због пута – каже Радован Нинчић.

Пут за Седобро и Косатицу није уврштен у правце који се редовно чисте од снега, а месна заједница нема средстава за то, каже председник Савета месне заједнице Седобро Милић Радуловић.

Пут смо чистили кад је први снег пао, бацали смо со и ризлу, ово сад је други пут да је снег пао. Пут је проходан, средстава на рачуну месне заједнице немамо, али боримо се. И у току дана ће човек из Седобра возом прочистити јер других могућности немамо – истиче председник Савета МЗ Седобро Милић Радуловић уз напомену да је општина одобрила да се ангажују људи којима ће бити плаћено гориво, али да та средства још нису уплаћена.

Обећање председника Савета месне заједнице да ће пут у току дана бити очишћен свакако ће значити свима којима је овај пут једини прилаз ка кућама, док мештани прижељкују да овај путни правац буде уврштен у редовно чишћење путева које се плаћа из општинског буџета.

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *