Браћа Аммар и Дени Мешић режирају две представе Аматерског позоришта Дома културе

Браћа Аммар и Дени Мешић режирају две представе Аматерског позоришта Дома културе

Дечија сцена Аматерског позоришта Дома културе на почетку сезоне пред пријепољском публиком извешће представу „Тарзан“. Текст је за потребе Дома културе написала драматуршкиња из Београда Катарина Борисављевић, а режију и ове године потписује млади глумац из Пријепоља Аммар Мешић. У представи учествује 13 младих глумаца и глумица.

Аммар Мешић
Представа ће као и прошле године говорити о љубави и поштовањима. Циљ је да покушамо да пренесемо деци да није битно ко си, да није битно како се зовеш, одакле си, да ли си црнац или белац, него да се поштују људи онакви какви заправо јесу и да научимо децу да људе деле на добро и лоше, а не на то какви су, ко су и одакле су – каже млади глумац Аммар Мешић.

Након великог успеха и бројних награда које је са представом „Лепотица и звер“ забележио прошле године, пред Аммаром је веома тежак задатак-направити бољу представу.

Не плашим се толико тога да ли ће се свидети публици или неће, него да ли ћемо ми уживати током стварања ове представе, да ли ће деца уживати, да ли ће деца научити нешто. Са њима имам пре свега ортачки однос тако да мислим да ћемо уживати – каже Аммар и додаје да је презадовољан младим глумцима дечије сцене Аматерског позоришта Дома културе, који су јако талентовани.

Још један млади Пријепољац одабран је да постави представу на вечерњој сцени. Овај пут избор је пао на Денија Мешића и трагикомедију „Пуковник птица“ по тексту Христа Бојчева, који је писао и „Оркестар Титаник“. За представу је изабрано седам глумаца и глумица, чланова аматерског позоришта Дома културе.

Дени Мешић
Представа говори о утопизму и људским судбинама, колико су људи спремни надањима и колико су спремни чекањима. Они су заточени у неком манастиру и ту су доведени да се лече. Међутим, да ли ће бити излечени то остаје публика да види – рекао нам је Дени Мешић који сматра да је тужно што град као Пријепоље, са таквом културом и сценом нема довољно глумаца и глумица.

Младом глумцу, овог пута у улози редитеља, ово је први пут да режира представу пред пријепољском публиком. Како каже, осећа велику одговорност, жељу али и страх.

Заједно са глумцима успевам то некако да пребродим, да се играмо јер глума је дефинисана на следећи начин: „ти и ја глумимо играјући се“. То их учим и желим да то раде, да се играју на сцени, а не да то схватају као неку обавезу – каже Дени.

У плановима Дома културе за ову годину је да се направи дечији позоришни репертоар, где би сваког или сваког другог четвртка била изведена по једна дечија представа. Премијера представе „Тарзан“ планирана је за 21. фебруар, док се премијера представе „Пуковник птица“ очекује 1. марта.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци