Лекар ухапшен у Прибоју због сумње да је примио мито

Лекар ухапшен у Прибоју због сумње да је примио мито

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Kраљеву, ухапсили су А.М. (1953) лекара Опште болнице у Прибоју због постојања основа сумње да је извршио кривична дела трговина утицајем и примање мита, док је пет особа приведено надлежном тужилаштву због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело давање мита.

Сумња се да је А.М. захтевао и примио новац од четири осумњичене особе како би сачинио лекарске извештаје у које је уносио неистините податке, на основу којих су те особе оствариле право на инвалидску пензију, или друга права из социјалног осигурања. Такође, А.М. се терети и да је захтевао и добио новац како би посредовао код других здравствених радника и омогућио да још један осумњичени оствари право на коришћење лечења у Рехабилитационом центру Прибојска Бања.

На овај начин А.М. је, како се сумња, прибавио себи противправну имовинску корист у износу већем од 3.000 евра. Њему је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Kраљеву, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Лекар је ухапшен 4. децембра, дан након што се догодило привођење директора прибојске болнице и још два лица. Информације о детаљима и разлозима овог привођења затражили смо у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву али још увек нисмо добили одговор.

Подели на мрежама

Повезани чланци