Владика Атанасије о животу и делу Патријарха Павла у среду у Дому културе

Владика Атанасије о животу и делу Патријарха Павла у среду у Дому културе

Епархија милешевска организује у среду, 25. децембра, академију и предавање посвећено животу и делу Патријарха Павла, о којем ће говорити Епископ милешевски г. Атанасије.

Духовна академија се одржава под називом „Патријарх Павле – икона Христова и светосавски образац епископства“. Главни садржај је предавање Епископа милешевског г. Атанасија који каже да је више повода за окупљање око лика и дела Патријарха Павла. Један је то што је пред нама Божић, празник у којем имамо јављање и рађање Бога као детета у људском лику, а Патријарх Павле је управо личност која је својим светитељским животом, речима и делима, најбоље протумачио лик Господа Христа.

Други разлог је то што идемо ка прослављању јубилеја 8 векова манастира Милешеве, који постоји захваљујући личности Светога Саве, који је најуспешније тумачио лик Господа, и који је, као и Христос, био епископ међу људима, каже владика Атанасије и додаје да је Патријарх Павле своју службу схватио и обављао управо по обрасцу Светога Саве и зато је он најбољи тумач лика Господа и лика Светог Саве. Највећи успех јубилеја ће бити духовна обнова овог простора и зато је упознавање личности Патријарха Павла темељ свега, каже владика.

Предавање ће се одржати у среду, 25. децембра, у малој сали Дома културе, са почетком у 19 часова.

Подели на мрежама

Повезани чланци