Лед оковао улицу Жарка Маринковића у Бродареву

Лед оковао улицу Жарка Маринковића у Бродареву

Гледаоци из Бродарева су указали на комуналне проблеме у улици Жарка Маринковића, који су ескалирали последњих неколико дана због снега и ниских температура. Ова улица води до новог објекта и сале Основне школе „Светозар Марковић“ и њоме свакодневно пролази велики број ђака.

Снимке и фотографије улице Жарка Маринковића у Бродареву, оковане снегом и ледом, на друштвеним мрежама објавио је Денис Цама, чија кућа се налази у овој улици, у непосредној близини новог објекта и сале Основне школе „Светозар Марковић“. Цама нам је рекао да су са бројним комуналним проблемима суочени већ годинама. Контеjнери су често препуни, што се и сада види на сликама и снимцима. Приликом јачих падавина велика количина воде се слива из околних улица и брда, а шахте и канализациона и дренажна мрежа су у лошем стању и не могу да приме сву воду. Житељи су често трпели штету од воде која би им уливала у домове. Цама сведочи да се то и њему десило и да је тада имао преко 30.000 евра штете.

Posted by Net CaffeDelux Brodarevo on Среда, 08. јануар 2020.

Међутим, разлог због којег нас је контактирао је тренутно стање. Улица није очишћена од снега и леда, који је сада на неким местима дебео и преко 30 центиметара. Између ледених гребенова створили су се канали напуњени водом у које упадају точкови, па се возила заглављују. Призори гурања возила су свакодневни. Цама каже да је најгоре то што је све под ледом па су у опасности и деца која иду ка школи и која често падају. Често су добијали обећања надлежних да ће се проблеми са којима су суочени решити, и да ће се порадити на поправци инфраструктуре, али су се сва обећања изјаловила.

У телефонском разговору, председник Месне заједнице Бродарево Анес Ровчанин  рекао нам је да је упознат са актуелним проблемом и да је и ова ситуација повезана са великом количином воде која се задржава у улици Жарка Маринковића и која се услед ниских температура замрзава. Каже да се мора наћи дугорочно решење за овај вишегодишњи проблем а да се ради на отклањању тренутног стања. Ровчанин нам је рекао да ће у току дана на терен изаћи машина која ће из улице очистити лед и снег и учинити је проходном за саобраћај и пешаке.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *