Просветари хумани на свој дан

Просветари хумани на свој дан

Акција  је организована под слоганом: „Помози да порасту добри људи-покажи деци-хуман буди“, и била је намењена пре свега запосленима у просвети, али и другим грађанима и грађанкама са циљем да се прикупи што већи број јединица крви за потребе пријепољске болнице.

Заједнички мотив добровољним даваоцима крви које смо анкетирали јесте хуманост и жеља да се помогне оним људима којима је ова драгоцена течност неопходна.

Четвртој овогодишњој акцији, у организацији Црвеног крста и Службе за трансфузију пријепољске Болнице, одазвала се 21 особа, а крв је дало 14.

Др Марија Кораћевић,специјалистиња микробиологије истакла је да је значај оваквих акција огроман, да болнице и Домови здравља не могу да функционишу без резерви крви а њих праве становници једног града.Она очекује добар одзив просветара јер је ово њихов дан и да ће помоћи да се попуне резерве крви у пријепољској болници.

Из Службе за трансфузију поручују да позитивних јединица крви има довољно, али да постоји благи недостатак негативних крвних група и зато апелују на све грађане који желе да дају крв да то могу учинити сваког дана у њиховим просторијама.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци