Амбасадор Мисије ОЕБС-а у Србији у посети општини Пријепоље

Амбасадор Мисије ОЕБС-а у Србији у посети општини Пријепоље

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату састао се данас у општини Пријепоље са председником Општине Владимиром Бабићем и општинским руководством. Досадашња сарадња и планови за нове заједничке пројекте били су тема састанка, коме су присуствовале и учеснице ОЕБС-овог програма стручне праксе. 

Прва посета и састанак амбасадора Мисије ОЕБС-а у Србији Јана Братуа са руководством општине Пријепоље био је прилика да се разговара о наставку сарадње, пре свега у области заштите животне средине, израде етичког кодекса и наставка програма за стручно усавршавање младих у локалној самоуправи.

Што се тиче програма стручног усавршавања младих у локалним самоуправама, драго ми је што данас са нама имамо две учеснице програма. Када је у питању тај програм, трудимо се да људима којии имају високо образовање, омогућимо да стекну нова знања и праксу унутар институција локалне самоуправе. Желим да нагласим да тај програм има двоструку корист. Са једне стране корист имају млади људи који стичу нова знања и вештине, а са друге стране корист има и општинска управа. Тако да се ми трудимо да спојимо способне младе људе са органима локалне самоуправе где они могу да се професионално усавршавају – рекао је шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Јан Брату.

Председник Општине Пријепоље Владимир Бабић је истакао да желимо што отвореније друштво, са што бољим резултатима, а да то што је Србија чланица ОЕБС-а је мотив више да се боримо да унапредимо своје друштво.

Програм стручног усавршавања младих у локалним самоуправама југозападне Србије је једна од заједничких активности Мисије ОЕБС-а у Србији и општине Пријепоље.

Дуња Ћуковић и Емина Јукић које су учеснице програма кажу да су имале велику прилику да стекну нова знања и искуства, као и да стекну добру основу за даљи развој каријере и професионално усавршавање.

Програм професионалног усавршавања у институцијама локалних самоуправа за младе из југозападне Србије је део пројекта „Упознавање грађана са радом и надлежностима локалне самоуправе“ који  Мисија ОЕБС- а Србији, спроводи уз подршку владе Швајцарске конфедерације. Амбасадор Барту је нарочито похвалио сарадњу Општине Пријепоље са Канцеларијом Мисије ОЕБС-а у Новом Пазару.

Подели на мрежама

Повезани чланци