Асфалт за 80 путних праваца у општини Пријепоље

Асфалт за 80 путних праваца у општини Пријепоље

Јавна набавка за асфалтирање 80 путних праваца, расписана у јулу прошле године, коначно је завршена. Посао ће, када временски услови дозволе, извести две фирме. Ове године ће јавне набавке бити расписане много раније, како би планирани радови били изведени на време, каже председник Општине Владимир Бабић.

Јавна набавка за поправку и одржавање 80 путних праваца на територији општине, која је подељена у четири партије, завршена је крајем 2021. године, након два одлагања, због уложених жалби фирме „Ровчанин инжењеринг“, које је републичка комисија оба пута одбила.

Два понуђача су добила посао, наша фирма „Рад Лабуд“ три партије, а „Сложна браћа“ из Нове Вароши једну. Крајем прошле године смо изабрали фирму за надзор из Александовца тако да радови морају бити квалитетни и благовремени. Очекујемо да почну са првим лепим данима. Укупна вредност је око 80 милиона динара. Покушаћемо да у међувремену распишемо и набавку за атарске путеве које смо добили преко Министарства пољопривреде, а средства која имамо планирана за ову годину морају бити на време трошена, тј јавне набавке морају бити већ половином марта објављене како би коначно били видљиви радови у општини Пријепоље – рекао је председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Поскупљење цена материјала проузроковало је смањење планираних радова, односно скраћивање дужине асфалта на наким деоницама, али у незнатној мери, каже Бабић.

Поента је да прво радимо путеве ка селима, не комшијске и путеве од куће до куће. Циљ је да сва села имају квалитетне путеве, макар до центра села – истиче Бабић.

Јавном набавком су обухваћени путни правци у 17 месних заједница, које је Одељење за инвестиције одредило као приоритетне. Путни правци су груписани у четири партије тако да прву чине путеви у месним заједницама Тоци, Пријепоље, Аљиновићи, Седобро и Хисарџик, другу целину путни правци у Сељашници, Јабуци, Мијанима и Бабинама, трећа партија обухвата радове у месним заједницама Страњани, Бродарево, Орашац и Велика Жупа, а у четвртој групи се налазе путеви у Ивању, Сопотници, Великој Жупи, Коловрату и Дренови. За сваку партију опредељено је по око 20 милиона динара, а укупна вредност јавне набавке је око 80 милиона 340 хиљада динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци