Асфалтиран део магистралног пута у Коловрату

Асфалтиран део магистралног пута у Коловрату

Асфалтиран је део магистралног пута на Коловрату на захтев Општинске управе, који је био оштећен приликом санације водоводне цеви. Иако је требало да се тај посао обави тек 12. августа, није испоштована планирана процедура, а челници локалне самоуправе су преузели ризик како би одговорили на захтеве бројних грађана који су негодовали због огромних гужви.

Колоне аутомобиле од Ивањског моста са једне и до самог града са друге стране, биле су уобичајена слика претходних дана. Од данас, гужви и застоја нема јер је по налогу челника локалне самоуправе кратка деоница асфалтирана.

Председник општине Владимир Бабић каже да је велики број грађана посетио Сабор у Бабинама и да је имао више од 100 позива са питањем шта се дешава, зашто се не асфалтира пут због чега су преузели ризик и одлучили једногласно да се пут санира, без обзира на последице и уз наду да ће све бити у реду.

Пуцање главне водоводне цеви условило је одвијање саобраћаја само једном траком, на основу саобраћајне светлосне сигнализације. Алтернативни пут кроз Раишњево показао је да није адекватан да поднесе овако фреквентан саобраћај.

Квар на водоводу је саниран у рекордном року, али је нова цев постављена у бетонски канал, преко кога је стављена плоча која је морала да одстоји најмање 14 дана, како би постигла неопходну чврстоћу, па саобраћај не би довео до оштећења водовода, рекао нам је прошле седмице вршилац дужности директора ЈКП “Лим” Џевад Бегановић. Он је тада највио   асфалтирање за 12. август. Међутим, процедура је убрзана, па је посао завршен три дана пре рока.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци