Бегановић и Жиговић очекују реакцију надлежних органа због инцидента код Ивањског моста

Бегановић и Жиговић очекују реакцију надлежних органа због инцидента код Ивањског моста

Ради евентуалног покретања кривичног поступка, Основно јавно тужилаштво у Пријепољу је наложило утврђивање свих релевантних чињеница и околности догађаја који се десио последњег радног дана минуле седмице код Ивањског моста, када је дошло до инцидента између Бахрије Бегановића и Бајазита Жиговића и још два лица, потврдила је портпаролка Основног јавног тужилаштва у Пријепољу Јасминка Бошковић.

Бахрија Бегановић

Бахрија Бегановић Лутка, власник грађевинског предузећа „Рад Лабуд“, каже како му је у петак био угрожен живот. Док је са радницима асфалтирао рупе на прилазном путу Ивањском мосту напали су га и брутално претукли Бајазит Базо Жиговић и још два њему непозната лица и, како тврди Бегановић, све време су му упућивали псовке и претње смрћу.

Бегановић је у телефонском разговору за портал Форум Инфо рекао да се све десило изненада и да је преживео само захваљујући присебности и помоћи радника, јер је један, од њему непознатих нападача, покушао да га удари крампом, али га је у томе осујетио Бегановићев радник. Сумња да су нападачи дошли до Ивањског моста да се са њим разрачунају и да се не ради о случајности. Каже да је задобио велики број удараца од све тројице и да је један од нападача био наоружан ножем. Бегановић каже да не може да верује да му се овако нешто десило у 67-ој години. Нада се да ће надлежни органи казнити кривце за оно што му се десило и да ће предузети све законске радње и мере да би га заштитили јер сматра да му је угрожена безбедност, а страхује и за безбедност породице јер су нападачи, осим претњи упућених њему, упутили и претње његовој деци. Због онога што му се десило, каже да ће покренути и приватну тужбу.

Бајазит Жиговић је за портал Форум Инфо послао саопштење у којем каже како је принуђен да демантује наводе Бахрије Бегановића и његовог сина, изнете у медијима, и како је истина потпуно супротна.

„Моји рођаци и ја смо били изложени увредама и претњама од дотичног, а затим и његовом физичком насртају, када је на нас потегао прво крампу, а затим и лопату. У том нападу сва тројица смо претрпели повреде, а евентуалне повреде Бахрије Бегановића резултат су самоодбране на коју смо били принуђени. Узрок таквог његовог понашања је поступак принудног извршења који водим преко Јавног извршитеља због великог дуга који има према мени. Више пута је именовани претходних година покушавао да иницира сукоб сталним провокацијама које ми је упућивао, а на које нисам реаговао до његовог физичког напада на нас. Све ове године покушавам да преко суда и извршитеља дођем до новца који ми Бахрија дугује и немам никакав разлог да се са њим сукобљавам на било који начин, нити је то у мојој природи. Верујем да ће тужилаштво и суд поступати у складу са законом, као и да ћу путем Јавног извршитеља наплатити потраживање које имам према њему, као и према његовој невенчаној супрузи. Пријепоље је мала средина и сигуран сам да је грађанима Пријепоља добро познато ко се како понаша и иза кога од нас су каква дела“, наводи Жиговић, који се и јавно захваљује свима који су му ових дана пружили подршку.

Портпаролка Основног јавног тужилаштва у Пријепољу Јасминка Бошковић рекла нам је како је тужилаштво наложило утврђивање свих релевантних чињеница и околности овог догађаја ради евентуалног покретања кривичног поступка.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *