Библиотека „Вук Караџић“ богатија за 450 књига захваљујући поклону ПУ Пријепоље

Библиотека „Вук Караџић“ богатија за 450 књига захваљујући поклону ПУ Пријепоље

Један од начина набавке књига за библиотеке, поред редовне куповине, је и набавка поклоном. Ради се о набавци из Откупа  књига за библиотеке које спроводи Министарство културе Републике Србије поклонима издавача, аутора, институција као и личним поклонима појединаца. Један такав поклон стигао је у библиотеку „Вук Караџић“ у Пријепољу.

Управо смо преузели донацију од 450 књига која је поклон Полицијске управе Пријепоље. Ради се углавном о насловима белетристике, лектире за средње школе, а заступљене су и књиге локалних аутора. Ово је свакако леп гест Полицијске управе у Пријепољу и потврда добре сарадње полиције са цивилним сектором у области културе и образовања, која већ други пут поклања књиге нашој библиотеци, јер не постоје боља места за безбедно чување књига од библиотека одакле управо воде сви путеви до најширег круга корисника – каже директорка библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу Садија Хоџић.

Фондови библиотеке „Вук Караџић“ садрже публикације из различитих сфера људског деловања и на тај начин омогућавају корисницима свих профила да задовоље своја интересовања.

Библиотека тренутно располаже фондом од преко 125 хиљада библиотечких јединица. Годишње принови око 4.500 књига, највећим делом куповином и једна је од ретких библиотека у Србији која испуњава стандарде које прописује Народна библиотека Србије и Закон о библиотечко информационој делатности у погледу набавке књига – истакла је Сада Хоџић.

Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу има 4.500 активних корисника и корисница који  годишње позајме око 40 хиљада књига.

Према речима директорке Садије Хоџић библиотека се труди да књижни фонда буде што разноврснији а обрт што већи, чему ће допринети и ова донација.

Подели на мрежама

Повезани чланци