Буџет општине Пријепоље за 2020. годину: Развојни или никад гори

Буџет општине Пријепоље за 2020. годину: Развојни или никад гори

О најзначајнијем документу за једну општину и њене грађане и грађанке – буџету општине за наредну годину, одборници и одборнице Скупштине општине Пријепоље расправљали су на крају последњег овогодишњег заседања. Представници опозиције и власти изнели су различита тумачења предлога одлуке о буџету.

Буџет је развојни јер је више од 50 одсто предвиђено за инвестиције. Издвојена су и значајна средства за социјална давања – рекао је председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић. 

Председник ОО СДП Есад Хоџић каже да је ово најгори буџет у задњих 10-ак година.

Смањен је у односу на прошлу годину за 60 милиона динара, а имамо неутрошених 120 милиона. Мислим да то нема ниједан буџет у окружењу па ни у Србији.

Више од 100 путних праваца наведено је под ставком капиталне инвестиције, због чега Хоџић каже да је очигледно да је ово предизборни буџет, који је једна од одборница опозиције назвала „буџет од куће до куће“. Једино питање око кога су се сложили и власт и опозиција јесте колико је извесно да ће планирани буџет бити реализован?

Задњих година имамо проблем са реализацијом планираних инвестиција, због недостатка планске документације, због недостатака у Закону о јавним набавкама…Ми у овом тренутку имамо 80 милиона динара инвестиција које су уговорене, а нису реализоване – истакао је Зиндовић.
Ако ове године није извршено око 60 одсто буџета у делу капиталне инвестиције, како ће бити следеће године? По мени је ово документ који је превара, превара за грађане – каже Хоџић и истиче да је требало све другачије планирати.

Одборници и одборнице опозиције, осим представнице Српске радикалне странке Дијане Милановић, напустили су скупштинску салу пре гласања. Одборници и одборнице власти усвојили су предлог одлуке о буџету за наредну годину, као и све остале тачке дневног реда. Вукосав Томашевић иступио је из одборничке групе Демократска странка Србије – Српска радикална странка, док је бивша председица Скупштине општине, на овој седници вратила свој одборнички мандат.

Подели на мрежама

Повезани чланци