Цена грејања остаје иста као и прошле године -235 динара по квадратном метру грејне површине

Цена грејања остаје иста као и прошле године -235 динара по квадратном метру грејне површине

Цена грејања у предстојећој грејној сезони биће иста као и претходне године и износиће 235 динара по метру квадратно грејне површине. Јавно комунално предузеће „Лим“ нову грејну сезону дочекује са дуговањем грађана од 18 милиона динара.

Грађани и грађанке Пријепоља који су прикључени на градску топлану, и ове године ће за грејање морати да издвоје 235 динара по метру квадратном својих станова. ЈКП „Лим“ цену грејања није мењало од 2012. године.

„Цена грејања за повлашћени и пословни простор ће се мењати ако Влада донесе одлуку да се изједначи са ценом грејања за грађане. Онда ћемо цену са 266 динара смањити за 0,25 % . Што се тиче енергената, прошле године су цене биле стабилне, ове не знамо шта ће бити. Ако буде драстичан раст цене енергената, онда ћемо кориговати“, каже Азиз Хаџифејзовић, директор ЈКП „Лим“.

aziz
Азиз Хаџифејзовић, директор ЈКП „Лим“

Упркос тешкој финансијској ситуацији предузећа, у току су ремонти котларница у Пријепољској гимназији, основној школи Владимир Перић Валтер, на Стадиону, Опанку и апотеци. Како нам каже директор комуналног предузећа, посебан проблем представља котларница на Опанку у којој је котао потпуно изгорео.

kotlarnica1

„Ми покушавамо да оспособимо други котао, али не знам колико ћемо успети. Морам да напоменем да смо прошле гофине тражили из буџета средства за калориметре и ремонте и нисмо добили. Већ четири године нисмо добили ни динар за ремонте. Све радимо о свом трошку, али више нисмо у могућности и имаћемо великих проблема током предстојеће грејне сезоне“, објашњава наш саговорник.

Оно што представља проблем за функционисање овог предузећа јесу велика дуговања грађана и грађанки.

kotlarnica2

„18 милиона динара дугују грађани, то је катастрофална ситуација. Тужили смо, али џаба, људи не плаћају комуналне услуге, не прилазе благајнама.  Са тим новцем могли бисмо да извршимо ремонт котларница и да набавимо резерве енергената“, каже директор комуналног предузећа.

Директор апелује на све кориснике централног грејања у Пријепољу да измире своје обавезе како би зимске месеце дочекали и провели у топлим становима.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци