Четвртаци Валтера промовисали збирку песама „Поклањам ти стих“

Четвртаци Валтера промовисали збирку песама „Поклањам ти стих“

Ђаци четвртог четири одељења Основне школе „Владимир Перић Валтер“ изабрали су несвакидашњи начин да обележе крај четворогодишњег школовања и међусобног дружења. Своје песме објавили су у заједничкој збирци под називом „Поклањам ти стих“ која је данас промовисана у летњој читаоници Библиотеке „Вук Караџић“, која је и издавач ове збирке.

Након више од три месеца, поново заједно. У летњој читаоници Библиотеке „Вук Караџић“ окупили су се ђаци учитељице Данице Ратковић са родитељима и породицама, да заједно прославе излазак из штампе своје заједничке збирке песама. Посета овог одељења градској библиотеци поводом обележавања Националног дана књиге, 28. фебруара резултирала је објављивањем збирке.

Ми смо по годишњем плану и програму рада имали наставну јединицу Наши песнички покушаји. Деца су писала песме и била веома успешна. Следећи дан смо имали презентацију, јавни час у градској библиотеци. Директорки и запосленима су се много допале песме и предложили су да направимо збирку песама. Тако је сасвим случајно настала ова збирка. Мени је драго што на овај начин можемо да заокружимо четврти разред и да имају успомену и да наравно наставе да пишу песме, да полице ове библиотеке сутра красе и нове збирке – рекла је Даница Ратковић, учитељица у ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Стихове десетогодишњака посвећене школи, учитељици, другарима, сестрама и декама, библиотека је укоричила и тиме их сачувала од заборава и изнела и ван школских свезака и учионица.

Ово је одличан подстрек овим младим ствараоцима да наставе да негују своје стваралаштво јер се на тај начин развија љубав према књизи и писаној речи. Желим им да њихове песме, сабране у збирке сутра добију и корице прве ауторске збирке, а ми ћемо на нашим полицама увек чувати место за њихова дела – поручила је директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић.

Денијал Дуран, професор српског језика и књижевности, који је урадио лектуру песама каже да је уживао читајући песме као и да није имао много посла.

Промоција збирке песама „Поклањам ти стих“ била је и последња прилика да се 27 ученика и ученица окупе и заједно опросте од своје учитељице. Након што су добили последње праве оцене од учитељице сабране у ђачким књижицама, у небо је, симболично полетело 27 балона, са ђачким жељама да започето стицање знања и до сада стечена пријатељстава, још дуго потрају.  

Подели на мрежама

Повезани чланци