Да ли ће нови спoртски савез решити старе проблеме?

Да ли ће нови спoртски савез решити старе проблеме?

Пред крај прошле године активиран је рад Спортског савеза Пријепоље 2020. који би, према речима председника Сеада Ровчанина и секретара Луке Шуљагића, требало да замени досадашњи савез и разреши дугогодишње проблеме и сукобе у пријепољском спорту. Истичу подршку и вољу актуелног општинског руководства да се то и уради. Циљ је и сједињавање спортских клубова како би се радило по систему један спорт – један клуб.

Сеад Ровчанин и Лука Шуљагић

Област спорта се у Пријепољу већ дуже време налази у некој врсти ванредног стања. Минуле године обележиле су бројне редовне и ванредне скупштине спортског савеза, избори, гласања и прегласавања, неслагања и сукоби, као и кривичне пријаве и судски спорови. Задњих пар године скоро сви спортски радници и клубови су били на истој линији као и локално руководство, више због средстава које расподељује Општина Пријепоље него због решених проблема. Међутим, да све није било сјајно показало је у новембру прошле године хапшење чланова Комисије за доделу буџетских средстава у спорту. Са активирањем новог савеза, ствари би требало да се помере са мртве тачке, кажу председник Спортског савеза Пријепоље 2020. Сеад Ровчанин и секретар Лука Шуљагић.

Од три клуба оснивача у чланству, нови Савез је дошао до 11 чланица, а ускоро ће се разматрати захтеви за пријем нових. Спортски савез Пријепоље 2020. ће заменити стару организацију у чланству Спортског савеза Србије, са чијим представницима је разговарало општинско руководство у новембру прошле године.

Шуљагић и Ровчанин кажу да су свесни да и даље постоје лични сукоби и размирице у пријепољском спорту, али позивају све да оставе сујете по страни и превазиђу проблеме, због напретка свих клубова и локалног спорта у целини. Нови савез ће у будућности радити и на укрупњавању клубова, да би заживео систем „један спорт – један клуб“, што је и жеља општинског руководства, кажу Шуљагић и Ровчанин. Позивају све клубове, који то још нису урадили, да се учлане у нови савез, чија канцеларија је на истом месту као и старог савеза – у Дому културе.

Иницијатор оснивања новог савеза био је председник Спортског савеза општине Пријепоље Милован Милићевић и руководство старог савеза. Он није присуствовао децембарској скупштини на којој су изабрани Ровчанин и Шуљагић и није хтео да се оглашава на ову тему.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *