Да ли ће Пријепоље на Равнама коначно добити уређено излетиште?

Да ли ће Пријепоље на Равнама коначно добити уређено излетиште?

Прва фаза уређења излетишта Равни завршена је крајем 2019. године. Друга фаза требало је да буде завршена до 20. маја 2020, међутим због пандемије корона вируса Министарство трговине туризма и телекомуникација које финансира овај пројекат у претходне две године није расписивало јавне позиве за ове намене. Пре неколико дана Туристичка организација регије Западна Србија расписала је јавну набавку за другу фазу изградње парка и излетишта на Равнама.

У првој фази изградње која је завршена још пре две и по године, излетиште на Равнама је добило контуре уређеног простора. Урађена је ограда у дужини од 300 метара као и летња позорница, дефинисане позиције стаза насуте тампоном и ограђено дечије игралиште са мобилијаром за игру, као и улаз са рампом за особе са инвалидитетом. Прва фаза радова  коштала је 1. 900.000 динара и била поверена фирми „Јоновић градња“ .

Наставак радова који је дефинисан јавном набавком, а који предвиђа постављање дрвених надстрешница, изградњу мокрих чворова, постављање  бетонског роштиља и пластичне цистерне за воду требало би да овај простор, који је тренутно зарастао у траву и смеће и за који нико није надлежан и не одржава, претвори у безбедно игралиште и простор за одмор и рекреацију.

Друга фаза радова у оквиру пројекта „Унапређење туристичке инфраструктуре у регији Западна Србија“ вредна је нешто више од 3.225. 000 динара, а јавна набавка је отворена до 5. августа.

Подели на мрежама

Повезани чланци