Дан школе „Душан Томашевић Ћирко“ – отворени спортски терени у издвојеном одељењу

Дан школе „Душан Томашевић Ћирко“ – отворени спортски терени у издвојеном одељењу

Основна школа „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи обележила је 111 година постојања. Поводом овог значајног дана, 9. октобра, одржане су приредбе у матичној школи и издвојеном одељењу у Хртима, где су свечано отворени новоизграђени спортски терени.

Химном народном хероју Душану Томашевићу Ћирку почела је приредба у матичној школи у Виницкој, на којој је промовисан школски часопис „Моја школа“. Уз све активности, које је школа спровела у претходне две године,а које су садржане у листу, посебну емоцију изазвала је последња страна часописа посвећена недавно преминулој наставници Лејли Бегановић. Успешни ђаци и наставници су награђени, прваци примљени у школски савез, а заслужни радници испраћени у пензију. Приредбу су припремили и ђаци издвојеног одељења ове школе у Хртима, коју су пратили гости, међу којима представници локалне самоуправе, родитељи, бивши ђаци, предузетници који су више пута помагали школи.

Захваљујући подршци локалне самоуправе у износу од два милиона динара, у Хртима су изграђени спортски терени, који су на дан школе свечано отворени, чиме је заокружена прича ове сеоске школе која је потпуно реновирана, уз то је дигитализована и сваки ђак има свој рачунар.

Уз некрополу стећака „Грчко гробље“, које је под заштитом Унеско-а, са овим спортским теренима, за цело село отварају се веће могућности.

У матичној школи је већ спреман пројекат за изградњу спортских терена, вредан 15 милиона динара, а у плану је и изградња прве еколошке учионице у општини Пријепоље.

У овој школи је уобичајено да се Дан школе прославља свечаним отварањем па су тако овогодишњем отварању спортских терена, претходили отварање реконструисане матичне школе 2019. године, адаптација гимнастичке сале 2017. и санација издвојеног одељења у Хртима 2016. године.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци