Декоративне руже Пријепољке Јасне Кучевић – уникатан поклон

Декоративне руже Пријепољке Јасне Кучевић – уникатан поклон

Пријепољка Јасна Кучевић своје слободно време користи за израду декоративних ружа. Испољавање креативности кроз цртање, сликање, писање поезије, од недавно је заменила хобијем који је испуњава и у коме је инспирација свакодневна.

Израдом декоративних ружа Пријепољка Јасна Кучевић се бави од прошле године. Своје радове ствара у дворишту породичног стана.

Случајно сам видела на Јутјуб каналу и свидело ми се. Слободног времена сам имала преко зиме и почела сам да радим декоративне руже од изолона или еве пене. Почела сам да кројим да радим. Свидело ми се, а иначе волим креативан рад. Битне су мере и цеви за подно грејање. Није ништа тешко. Мало књижара, мало грађевински материјал и добијемо ружу, велику, малу, по жељи – објашњава Јасна Кучевић.

Прве креације направила је у Требињу, где је живела до пре два месеца, када се, због родитеља, вратила у Пријепоље.

Прве руже су се свиделе колегиницама са посла па су куповале даље за поклон, а сада сам се вратила и морам све из почетка, али пробаћемо.

За израду једне руже Јасни треба око сат времена, а користи врло једноставан алат. Маказе, лењир, фен, пиштољ и силикон довољни су да креира мала уметничка дела. Проблем настаје када треба да набави материјал.

Тешко је. Нађем једну боју, једно паковање, онда нема, чекам да набаве. Требају ми стиропор кугле којих нема…Углавном сналазим се, смислим нешто. Док сам била у Требињу набављала сам на метар, тамо свега има, а у Србији нисам успела ништа да нађем.

И у родном граду ће наставити да се бави кулинарским занатом, али и да развија свој хоби. За Јаснине декоративне руже треба издвојити најмање 10 евра, а величина цвета одређује цену. Цветне чаролије доступне су и на њеном инстаграм профилу.

Подели на мрежама

Повезани чланци