Деманти Општинског правобранилаштва на вест ТВ Форум о реконструкцији моста у Шарампову

Деманти Општинског правобранилаштва на вест ТВ Форум о реконструкцији моста у Шарампову

Општинско правобранилаштво упутило је демантиј ТВ Форум и порталу Форум на информацију објављену о реконструкцији моста на Лиму у Шарампову. У допису се наводи да је у тексту и тв прилогу, објављеном 16. јануара ове године, изнет низ необјективних и нетачних информација у вези са реконструкцијом.

Општинско правобранилаштво упутило деманти на текст објављен у вестима  ТВ Форум и на порталу Форуминфо о реконструкцији моста на Лиму у Шарампову.

У демантију који потисује Општински правобранилац, Јасмин Шеховић, стоји да „Једноставним читањем Уговора који је потписан између Општине Пријепоље, извођача радова „Нови Пазар пут доо“ и Канцеларије за управљање јавним улагањима, дана 29. јула 2019. године, тренутком потписа уговора извођач је уведен у посао и рокови теку. Од тог рока изведено је низ радова на изради импровизованог моста  за премештање инфраструктурне мреже“.

  „Уговор је потписан по систему кључ у руке па је самим тим сва обавеза на извођачу,  како је члановима 1, 2 и 3  дефинисано шта су  обавезе извођача, што подразумева, између осталог, и прибављање сагласности Јавних предузећа, израду пројектне документације и прибављање грађевинске дозволе“.

Општинско правобранилаштво демантује да је новинарка располагала са информацијама од извођача јер, цитирамо: „Према нашим сазнањима од стране извођача, Нови Пазар пут, односно подизвођача пријепољских „Путева“ нико од одговорних лица није контактирао у вези радова на шарамповском мосту у Пријепољу па нас  интересује и на основу чега је новинар коментарисао исте  позивајући се на наводне информације прикупљене у овој фирми“.

„ За правобраниоца је „индикативно  и што  објављена фотографија приложена уз текст не представља  тренутно стање изведених радова на  мосту” већ потиче од раније тако да се „не могу јасно и објективно уочити досадашњи стварно изведени радови на мосту“.

Исправка је упућена са „надом да грађани разумеју праве чињенице и објективне проблеме који прате изградњу моста у Шарампову“, написано је у демантију – исправци Општинског правобраниоца Јасмина Шеховића.

Подели на мрежама

Повезани чланци