Девојчице и дечаци из Пријепоља победници Међуокружног такмичења у одбојци (ВИДЕО)

Девојчице и дечаци из Пријепоља победници Међуокружног такмичења у одбојци (ВИДЕО)

Основне школе „Владимир Перић Валтер“ и „Свети Сава“ били су домаћини Међуокружног такмичења за дечаке и девојчице. Обе екипе пријепољских основаца оствариле су успех, али знатно тежи посао имале су девојчице. Оне су у полуфиналу савладале вршњакиње из ОШ „Милун Ивановић“ из Ушћа, да би се у финалу састале са одличном екипом ученица ОШ „Мирко Јовановић“ из Крагујевца, које су у полуфиналу биле боље од основки из школе „Милица Павловић“ из Чачка. Обе екипе су приказале одличну игру и освојиле по један сет, Пријепољке највише захваљујући гласној подршци бројне публике и разорним сервисима Амре Тандир. У тајбрејку, који се играо на 15 поена, било је напето, гошће су повеле са 14:11, и прокоцкале три меч лопте, да би при резултату 15:15, након протеста, судија играчици гостију показао црвени картон, који је аутоматски донео и поен Пријепољкама. Незадовољна одлуком, тренерица гостујуће екипе је своје девојчице повукла са терена, а након доста преговарања, у које су се укључили сви присутни, судија је остао при својој одлуци, те утакмица није завршена, при резултату 16:15 у корист екипе школе из Бостана. Тренерица Крагујевчанки Данијела Маринковић није желела пред камере, али нам је рекла да ће уложити жалбу, не само због спорног поена и црвеног картона, већ и због целокупног суђења. Тражиће да се меч понови на неутралном терену.

Међуокружно за дечаке није било овако неизвесно. Основци из Валтера су у полуфиналу савладали вршњаке из школе „Филип Филиповић“ из Чачака да би у финалу са 2:0 победили екипу ОШ „Свети Сава“.

Државно првенство ученика и ученица основни и средњих школа одржаће се у Пријепољу од 19. до 23. фебруара и утакмице ће се највероватније играти у две сале – дворани Пријепољске гимназије и сали Основне школе „Свети Сава“, која има најбољу подлогу за одигравање одбојкашких мечева.

Изјаве актера погледајте у видео прилогу.

Подели на мрежама

Повезани чланци