Ђорђе Љујић купио преосталу имовину ТК „Љубиша Миодраговић“

Ђорђе Љујић купио преосталу имовину ТК „Љубиша Миодраговић“

Đorđe Ljujić, direktor i vlasnik preduzeća STAR JELA iz Prijepolja, kupio je preostalu imovinu TК Ljubišpa Miodragović za blizu 13 miliona dinara, što je za 8 miliona 112 hiljada dinara manje od procenjene vrednosti.

Најзначајнију имовину стечајног дужника чине стан у Београду, у улици Топличин венац број 3, на првом спрату стамбене зграде за колективно становање, комплекс непокретности у Пријепољу, породична стамбена зграда у Пријепољу – Коловрат, трафостаница у Бродареву, комплекс непокретности у Завинограђу и земљиште у Каменој Гори. Продају преосталог дела имовине Текстилног комбината „Љубиша Миодраговић“ у стечају као правног лица методом јавног прикупљања понуда огласила је Агенција за лиценцирање стечјаних управника 24. новембра ове године.

На сајту фирме „СТАР ЈЕЛА“ стоји да је основана је 1992. године у Пљевљима да би касније седиште фирме било пребачено у Пријепоље. У почетку, фирма се бавила примарном прерадом дрвета – резањем трупаца и израдом и продајом резане грађе на сопственој пилани, да би касније основна делатност фирме била проширена на откуп, продају и транспорт дрвета. Ова фирма је 2013. године на новој локацији у индустријској зони Kоловрат изградила и пустила у рад Фабрику за производњу дрвеног пелета.

Текстилни комбинат „Љубиша Миодраговић“, који је у стечају од јула 2010. године, некадашњи је гигант текстилне индустрије који је запошљавао више од 3200 радника и имао годишњи извоз који се мерио десетинама милиона долара.

Подели на мрежама

Повезани чланци