„Дневник једног стада“ – нова књига Рада Бабића

„Дневник једног стада“ – нова књига Рада Бабића

Пољопривредник и песник из Ивања, Раде Бабић објавио је још једну  књигу, осму по реду. Овај пут уметник се определио за збирку афоризама под називом  „Дневник једног стада“. Као и претходна, ни ова књига неће бити промовисана у Дому културе Пријепоље.

„Дневник једног стада“ је књига заснована на догађајима из свакодневног живота, која се бави дешавањима у Пријепољу, али и целој држави.

Инспирација је на сваком кораку, у ходу пролази кроз главу, јер нас окружују дешавања која могу да се опишу, забележе како би будуће генерације знале кроз шта смо прошли – песник Раде Бабић.

Иако је своје песничко умеће дуго исказивао кроз љубавне стихове, успео је да и у другим, сатиричним и краћим формама, скрене пажњу публике на свој рад. Нарочиту популарност је стекао на друштвеним мрежама, где су објављени сви афоризми из недавно објављене књиге.

Изгледало ми је незамисливо да могу да променим жанр, али вероватно се у мени накупило толике горчине и окружености неправдом да то само излази из мене па ми није тешко да пишем – објашњава Раде.

Као што је то био случај и са збирком песама „Духовни абортус“, промоција књиге неће бити одржана у Дому културе.

Стање са Домом културе је исто, само је сада изговор други. Прошли пут је то био недостатак рецензије и ЦИП-броја, што ова књига то има, а сада кажу да су попунили сав простор до краја године па зато не могу да ми изађу у сусрет. Сви који живе у овом граду су сведоци колико ми имамо културних дешавања, од почетка године су биле само четири промоције неке књиге. Тако да је то само изговор, али писменији – каже Раде Бабић уз објашњење да ће промоција бити одржана у Етно кући „Ракиџија“.

Раде се бави пољопривредом и са својом породицом узгаја 3.000 садница малине и има хектар воћњака. Захваљујући томе успева да финансира издавање књига.

Сва срећа па је цена малине сада боља, па одвајам од својих уста и неких других ствари да нахраним душу јер ми је ово битније него неке материјалне ствари. Ово радим, ово волим и желим да оставим неки траг, да се моја деца једног дана не стиде и не мисле да је њихов тата савијао главу као сви. Ово је доказ да сам у овом времену мислио другачије и да се нисам плашио да кажем то што мислим. То ми је највећи мотив и порив зашто ово објављујем и радим – објаснио је Раде.

Од 2000. године, када је објавио прву књигу, до сада је то урадио осам пута. Промоција књиге „Дневник једног стада“ биће одржана у оквиру Јабучких папазјанија, у суботу, 30. јула на Јабуци.

Подели на мрежама

Повезани чланци