Дојава о бомбама у школама у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши

Дојава о бомбама у школама у Пријепољу, Прибоју и Новој Вароши

У основним школама на територији општине Пријепоље, Прибој и Нова Варош ђаци су враћени кућама већ са првог часа, због дојаве о бомбама.

У пријепољској општини дојава је стигла на адресе свих седам основних школа због чега ће се настава данас одвијати онлајн, рекао нам је председник Актива директора основних школа Бесим Бегановић. Како каже, ова ситуација значајно ремети крај школске године.

Упозорење је у школе стигло мејлом, а у току су контра-диверзиони прегледи, речено нам је у Полицијској управи Пријепоље.

Према подацима које су разредне старешине послале родитељима и ђацима најбројније пријепољске школе „Владимир Перић Валтер“, инспектори МУП-а су извршили преглед свих просторија у школи и закључили да је безбедна. У складу са тим, настава ће се у петак, 17. јуна одвијати непосредно у школи, по важећем распореду.

Настава у средњим школама се одвија неометано.

Дојаве о подметнутој експлозивној направи према до сада пристиглим информацијама, добило је више школа широм Србије са подручја школских управа Ваљево, Краљево, Београд, Косовска Митровица, Ниш, Пожаревац, Зајечар, Ужице, Јагодина, Чачак, Крушевац, Зрењанин, објављено је на сајту Министарства просвете.

Подели на мрежама

Повезани чланци