Долази ли ЛИДЛ у Пријепоље?

Долази ли ЛИДЛ у Пријепоље?

На седници Општинског већа било је речи о постојању могућности да светски трговински ланац „Лидл“ отвори продавницу у Пријепољу. Планирана је локација у Шеховића пољу, која је у власништву Горана Вараклића, власника Компаније „МДГ“, али отварање „Лидла“ захтева промену плана детаљне регулације за овај део града.

Локална самоуправа је већ ступила у разговоре са представницима „Лидла“ и компаније „МДГ“, која је власник парцела на којима би се објекат градио, али се испречио план детаљне регулације за Шеховића поље који предвиђа да кроз парцелу пролазе три саобраћајнице, од којих је једна широка чак 18 метара са дрворедима и паркинзима, рекао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић. Каже и да је локална самоуправа спремна да изађе у сусрет ако се ускладе захтеви инвеститора са могућностима локалне самоуправе, али ће измена планских докумената захтевати време.

Без обзира како се заврше преговори са „Лидлом“, овај део града мора се привести намени, каже Бабић, и додаје да постоје све потребне сагласности за експроприацију земљишта и да се не зависи више од добре воље власника парцела, али би волели да се дође до споразумног решења у интересу свих страна.

Председник Општине каже да би долазак „Лидла“ могао привући и друге инвеститоре а значајан је и због отварања нових радних места, као и веће конкуренције, која потрошачима у Пријепољу може донети повољније цене у малопродајама.

Више о овој теми погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *