Двадесет трећа Лимска регата – опет од Плава до Петровца

Двадесет трећа Лимска регата – опет од Плава до Петровца

Двадесет трећа Међународна спортска манифестација „Лимска регата 2022.“ одржаће се од 3. до 5. јуна. Ове године пловиће се традиционалном рутом од Плава, преко Андријевице, Берана и Бијелог Поља до Пријепоља. Организатори манифестације су Туристичке организације ових градова са Лима и рафтинг клубови.

Лимском регатом, Туристичка организација Пријепоља, започиње овогодишњу летњу сезону активног одмора на реци Лим.

Ова манифестација је веома интересантна туристима као и сплаварење Лимом током целе године. Оно што је био проблем током претходне две године јесте корона која је омела све манифестације па и ову, нарочито у том прекограничном делу. Манифестација се одржавала, али само од Куманице до Пријепоља. Сезона других манифестација тек предстоји, као и обележавање Дана општине, и надам се да ћемо у овој години без пандемије успети да унапредимо промоцију – истакла је на конференцији в.д. директорка Туристичке организације Пријепоља Драгана Вараклић.  

Упркос пандемији корона вируса која је у претходне две године прекинула или одложила бројне манифестације, Лимска регата се одржавала на скраћеној рути у оквирима граница Србије и Црне Горе. Ове године пловиће се старом трасом од Плава до Петровца и очекује се учешће великог броја посада.

Људи су се зажелели авантуре и оног што Лим може да пружи, тако да до сада имамо 15 пријављених посада не само из градова са Лима, већ и са Дрине и из Босне. Старт је предвиђен у 10:30 из Плава и рекли су ми да је водостај доста нижи него у претходној регати када је била права авантура и већина чамаца се превртала. Први дан смо гости ТО Плав која ће се побринути за сам старт, завршавамо у Андријевици, јер део измећу Берана и Андријевице није захвалан за пловила. Следећи дан почињемо из Берана, пролазимо чувену Тифранску клисуру и завршавамо у Бејлом Пољу на самој граници у Бистрици. Следећи дан настављамо на најбољој деоници, од Куманице до Петровца. Очекујемо да ће се прикључити још десетак чамаца, тако да мислим да ће ово бити лепа увертира за предстојећу сезону дружења на Лиму – објаснио је овогодишњу руту регате Драгољуб Симовић из Рафтинг клуба „Симо“.

Претходне године регата се завршавала на ушћу Милешевке у Лим, док ће ове године због постављене плутајуће бране у Јагодњаку, Петровац бити последња станица.

Подели на мрежама

Повезани чланци