Двери Пријепоље: Плашимо се да се поново редовна појава не претвори у ванредну прилику за екстра зараду

Двери Пријепоље: Плашимо се да се поново редовна појава не претвори у ванредну прилику за екстра зараду

Незадовољни реакцијом надлежних, саопштењем се огласила Општинска организација Српског покрета Двери у Пријепољу. Они се питају да ли је потребно да општинска власт у Пријепољу, поред Штаба за ванредне, формира и Штаб за редовне ситуације, који би се бавио редовним појавама, као што су снежне падавине у сред зиме?

У саопштењу се каже да су запослени и болесни у понедељак тешко, и углавном са закашњењем, стизали до свог циља, што је могло бити избегнуту да је свако радио свој посао одговорно и савесно.

„Зашто постоји буџет локалне самоуправе и зашто га грађани пуне ако локална власт не може да одговори на овакве изазове? Ко треба да се „ухвати у коштац“ са првим снегом, ако не власт? Од кога да очекујемо одговоре за катастрофу која нас је данас задесила, ако не од власти? Или је можда, опет, опозиција крива за све?”, питају се у Дверима.

„Плашимо се да се поново редовна појава не претвори у ванредну прилику за екстра зараду, као пре неколика година, када су машине ангажоване за чишћење снега радиле по 25 сати дневно“.

Најмање што можемо да прихватимо, као одговор власти на ову тему, је брза реакција у виду извињења грађанима, смене одговорних лица и хитно ублажавања последица. Не може бити да нико није крив и да постоји оправдање за неочишћене улице и главне општинске саобраћајнице у Пријепољу. Одговорност је решење за сваку ситуацију па и за ову, наводи се у саопштењу Општинске организације Српског покрета Двери у Пријепољу.

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *