Економско – трговинска школа у Пријепољу обезбедила платформу за ђаке са инвалидитетом

Економско – трговинска школа у Пријепољу обезбедила платформу за ђаке са инвалидитетом

Софија је одлична ученица трећег разреда, омиљена у свом одељењу, а због свог знања, одговорности и посвећености освојила је и симпатије професорица и професора.

Након готово три годне у једној учионици, она је уградњом лифт платформе добила могућност да брзо и лако дође и до учионица на спрату.

Коришћење платформе је почело пре два дана и лако сам се прилагодила. Лако је зауправљање, а ту је и асистенткиња која ми увек помаже шта год затреба. Много брзо дођем на часове, треба свега 2-3 минута до трећег спрата, што ми омогућава да могу на време да стигнем час и не морам да одсуствујем са неких предмета, као што је на пример то био случај са рачунарством и информатиком – каже Софија Љуштановић, ученица трећег разреда Економско-трговинске школе која користи колица. 

Улога њеног личног пратиоца од првог разреда поверена је Љиљани Ђерић, која каже да је ова платформа изузетно допринела унапређењу услова за Софијино похађање ове средње школе.

Процес јавне набавке, допремање из Аустрије, царињење и уградња, трајали су око годину дана, а као капитална инвестиција били су обухваћени финансијским планом ове школе.

Директор Економско-трговинске школе Ермедин Дуран каже да је укупна цена лифт платформе нешто виша од два милиона динара, али да је та капитална инвестиција у финансијском плану школе имала предност у односу на поправку крова или уређење фискултурне сале.

Директор школе и Софија истичу да ће ова платформа бити од изузетног значаја и новим генерацијама, које ће се можда баш због тога одлучити да упишу ову школу.

Дуран је додао да се нада да ће позитиван пример ове школе послужити и другим школама као инспирација да раде на стварању услова за школовање ђака са неким обликом инвалидитета.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *