Елена Зајмовић из Средње школе Нова Варош трећа на конкурсу за календар Делегације ЕУ

Елена Зајмовић из Средње школе Нова Варош трећа на конкурсу за календар Делегације ЕУ

Шеф Делегације Европске уније, амбасадор Сем Фабрици уручио је награде победницама и победницима ликовног конкурса „Моја европска заједница“, чији се радови налазе на страницама календара Делегације Европске уније за 2020. годину, а описују како средњошколци виде проблеме и решења у вези са укључивањем најугроженијих група у својим заједницама. Елена Зајмовић из Средње школе Нова Варош добила је награду за треће место, а међу три награђена наставника је Станко Никачевић такође из нововарошке Средње школе.

Ово је десета година како Европска унија подржава ликовна такмичења за средњошколце у југоисточној и југозападној Србији. Прву награду и лаптоп рачунар је освојила Мина Лазовић из Техничке школе у Чачку, док су друго и треће место и таблет рачунари припали Емилији Цветковић из Техничке школе „Никола Тесла“ из Сурдулице и Елени Зајмовић из Средње школе Нова Варош.

На страницама календара Делегације ЕУ за предстојећу годину поред прва три награђена рада налазе се и радови Дуње Тимотијевић из Краљева, Магдалене Гарић из Лапова, Данице Кузмановић из Шапца, Ање Аврамовић и Боркице Војинов из Ниша, Катарине Величков из Владичиног Хана, Николете Војиновић из Чачка, Јоване Јанковић из Великог Градишта и Марије Станковић из Прокупља.

Таблет рачунаре су добила и три најпосвећенија професора, међу којима је Станко Никачевић из Нове Вароши.

Средња школа Лапово проглашена је за најбољу на основу ангажовања и преданости приликом припрема школског такмичења и радова, а награђена је компјутером и пројектором.

Подели на мрежама

Повезани чланци